Combinaţii de alimente pentru o sănătate de fier

Toate alimentele sunt benefice pentru organismul tău, dar în anumite combinaţii, ele au o acţiune mult mai puternică şi eficientă! Iată cum trebuie să le asociezi pentru a avea cât mai multe beneficii!
Lapte şi banane
Ai un deficit mare de calciu şi-ţi este frică de osteoporoză? Atunci trebuie să bei cât mai mult lapte şi să încluzi în dieta bananele. Inulina din banane ajută la fixarea calciului în oase şi în plus este una dintre fibrelecare echilibrează nivelul de bacterii bune din sistemul digestiv,pentru ca acesta să funcţioneze în mod corespunzător.
Surse de calciu:iaurt,brânză,broccoli,soia,orez,lapte de migdale,somon
Surse de inulină:ceapă,usturoi,făină integrală.
Alune şi căpşuni
Cum te ajută această combinaţie? Îţi va oferi o privire ageră şi astfel nu vei scăpa nimic din vedere. Asocierea între vitamina E şi vitamina C previne îmbătrânirea celulelor ochiului şi astfel riscul de a suferi de cataractă va fi foarte scăzut.
Surse de vitamina E:unt de arahide,nuci,seminţe de floarea soarelui,boabe de soia
Surse de vitamina C:citrice,kiwi,roşii,cartofi,ardei
Spanac şi portocale
Te simţi mereu obosită? Este timpul să-ţi încarci bateriile cu o salata delicioasă din spanac şi bucăţi de portocală. Aportul de fier din aceasta va ajuta la oxigenarea celulelor şi a creierului,ceea ce va stimula simţurile. Vitamina C în schimb îţi protejează sănătatea inimii,a pielii şi ajută celulele să absoarbă fier. Astfel,starea de moleşeală va dispărea şi tu te vei putea concentra mult mai uşor.
Surse de fier:spanac,fulgi de ovăz,tofu,quinoa,fasole
Citeşte şi;