Condimentele-minune care previn cancerul

1 65936 original jpg jpeg

Una dintre cele mai de temut maladii din zilele noastre este cancerul. Pentru a preveni îmbolnăvirea, pe lângă un regim de viaţă sănătos, este bine să introduci în dietă câteva condimente cu efecte uimitore, care ţin la distanţă această boală.

Ardeiul iute

Este un condiment cu proprietăţi anticancer,recomandant de specialişti în lupta împotriva acestei afecţiuni. Capsaicina,care se găseşte în acesta,induce procesul de apoptoză,distrugând celulele canceroase şi reducând dimensiunea celulelor tumorale în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu această boală.

Ghimbirul

Acest condiment are calităţi medicinale care ajută la scăderea colesterolului,stimularea metabolismului şi distrugerea celulele canceroase. Poate fi adăugat la mâncărurile de legume,preparatele din peşte şi salate,ghimbirul îmbunătăţind aroma mâncării. Dacă mirosul te deranjează,poţi să mesteci pătrunjel proaspăt.

Oregano

Adăugat mai ales în pizza şi în sosurile pentru paste,oregano este un potenţial inamic al cancerului de prostată. Format din compuşi antimicrobieni,doar o linguriţă de oregano are puterea a două cesti de struguri roşii! Quercitina (fitochimicale) din oregano limitează creşterea celulelor maligne din organism şi acţionează împotriva bolii.

Scorţişoara

Este nevoie doar de o jumătate de linguriţă de scorţişoarăpudră în fiecare zi pentru a ţine la distanţă riscul apariţiei cancerului. Un conservant alimentar natural,scorţişoara este o sursă bogată de fier şi calciu.

Chimenul

Ajută digestia,dar beneficiile sale pentru sănătate nu sunt puţine. O plantă cu proprietăţi antioxidante,seminţele de chimen conţin un compus numit thymoquinone,care împiedică proliferarea celulelor responsabile de cancerul de prostată.

Turmericul

Considerat regele condimentelor când vine vorba de a face faţă cancerului,această mirodeniedă şi o culoare interesantă mâncării. Curcuma conţine un puternic polifenol,curcumina,despre care oamenii de ştiinţă spun că întârzie creşterea celulelor canceroase care cauzează cancer de prostată,melanom,cancer la sân,tumori cerebrale,cancer pancreatic şi leucemie.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg