Consumi multă sare? Iată riscurile!

sarea creşte tensiunea arterială jpeg

Persoanele care consumă sare în exces pot suferi de pietre la rinichi, precum si de osteoporoză, o boală a oaselor care duce la un risc crescut de fracturi.

În urma unui studiu efectuat recent,cercetătorii de la Universitatea din Alberta au descoperit o legătură importantă între sodiu şi calciu,întrucât ambele elemente sunt reglate de aceeaşi moleculă din organism.

Când aportul de sodiu este prea mare,organismul îl elimină prin intermediul urinei şi,odată cu sodiul,se elimină şi calciul,ceea ce duce la epuizarea depozitelor de calciu din organism.

Un nivel ridicat al calciului în urină  duce la dezvoltarea pietrelor la rinichi,în timp ce un nivel neadecvat de calciu în organism duce la subţierea oaselor şi,implicit,la aparitia osteoporozei.

Rezultatele studiului sunt extrem de importante,mai ales pentru că multe persoane includ în dieta de zi cu zi o cantitate mare de sare.

De aceea,nutriţioniştii recomandă limitarea consumului de sare,în special în cazul persoanelor care suferă de diferite afecţiuni.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg