Consumul de pere previne osteoporoza

1 68387 original jpg jpeg

Perele au proprietăţi antioxidante, antiinflamatorii, conţin flavonoide şi fitonutrienţi anti-cancer, cei mai mulţi fenolici, incluzând acizi şi carotenoide. Este un fruct care ar trebui consumat în fiecare zi deoarece are proprietăţi benefice asupra organismului.

În anii 1500,coloniştii au început să aducă pere în America de Nord,în principal,din  Franţa. Acum majoritatea provin din Argentina,Chile,China,Coreea de Sud şi Noua Zeelandă.Studiile recente au arătat că coaja de pară conţine cel puţin de 3-4 ori mai mulţi fitonutrienţi fenolici. Aceştia includ flavonoide antioxidante,antiinflamatorii şi anti-cancer,cum sunt acizii cinamici. Perele sunt o sursă bună de fibre dietetice,cupru,vitamina C şi K. În plus,coaja conţine jumătate de totalul de fibre dietetice de care avem nevoie zilnic.

Perele sunt esenţiale pentru sănătate: Stimulează sistemul imunitar

Perele ajută la stimularea sistemului imunitar,deoarece conţin vitaminele C şi K şi mineralul cupru,fiind cele care acţionează ca antioxidanţi,protejând celulele de daunele produse de radicalii liberi. O pară conţine până la 11 % din aportul zilnic recomandat de vitamina C şi 9,5 % din doza zilnică necesară de cupru.

Previne osteoporoza

Mulţi doctori recomandă oamenilor să menţină pH-ul echilibrat şi aportul ridicat de calciu,care poate fi luat din fructe şi legume. Perele sunt o sursă bună de acid boric,care ajută la reţinerea calciului în organism.

  

Ajută digestia

Perele conţin fibre care ajută procesul de digestie. O pară de mărime medie conţine aproximativ 20-25 % din doza zilnică recomandată de fibre.

   

Oferă protecţie cardiacă

Perele sunt o sursă de fibre dietetice,care sunt benefice pentru inimă. Studiile au arătat că fibra poate să scadă nivelul de colesterol rău din organism. Consumul unei pere pe zi poate reduce riscul de accident vascular cerebral cu până la 50 la %.

Ţine sub control diabetul zaharat

Deoarece sunt bogate în fibre şi au un indice glicemic scăzut,ajută la stimularea metabolismului. În plus,studiile realizate de Universitatea Harvard au arătat că,consumul de pere poate duce la menţinerea sub control a diabetului de tip 2. Perele cu coaja roşie conţin antioxidanţi care ajută la reducerea riscului de a dezvolta diabet zaharat prin scăderea rezistenţei la insulină.



Recente

femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg
pexels yankrukov 7233912 jpg