Cu ce poţi înlocui zahărul din alimentaţie
Cu toţii ştim că zahărul alb este unul dintre cei mai mari duşmani ai sănătăţii şi ai siluetei. Diabetul, bolile cardiovasculare şi obezitatea sunt numai câteva dintre afecţiunile pe care acesta le provoacă. Iată însă că există alternative şi nu este nevoie să excludeţi dulciurile din meniu.
Din fericire,puteţi înlocui zahărul nu doar cu îndulcitori naturali,ci şi cu fructe uscate,piureuri şi sucuri de fructe sau condimente,ne spune Florin Neby,campion european şi mondial la gimnastică masculină,Maestru Emerit al Sportului în România şi antrenor în cadrul emisiunii "Neaţa cu Răzvan şi Dani",Antena 1.
Evitaţi îndulcitorii artificiali
"Este de preferat să evitaţi consumul îndulcitorilor artificiali (zaharină, sucraloză, maltitol, sorbitol, xilitol, aspartam), deoarece cauzează neplăceri gastrice, alergii şi favorizează dezvoltarea celulelor canceroase. În schimb puteţi alege îndulcitori naturali, care nu vă pun în pericol sănătatea sau forma fizică. Puteţi alege mierea, siropul de arţar, melasa, zahărul din nucă de cocos, siropul de agave, extractul de ştevie, toate acestea sunt mai puţin procesate decât zahărul rafinat, ceea ce înseamnă că au şi nutrienţi folositori organismului. În plus, toate au indicele glicemic mai scăzut decât zahărul alb, iar extractul de ştevie are zero calorii",explică fostul campion.
Află cu ce poţi înlocui zahărul din alimentaţie AICI.