Cum alegem brânza

1 73968 original jpg jpeg

Fie că preferăm brânza de vaci, telemeaua, urda sau caşcavalul, brânzeturile sunt un aliment de bază. Află ce tip de brânză alegi în funcţie de problemele de sănătate, dar şi care sunt cele mai bune sortimente pentru cei mici!

Brânzeturile sunt sursă valoroasă de substanţe nutritive de care organismul are nevoie pentru a funcţiona normal. Indiferent de tipul ales,brânzeturile pot completa aportul de vitamine (A,D,E,K) şi minerale (calciu,fosfor,magneziu),motiv pentru care sunt un aliment de bază pentru toate categoriilor de vârstă.   Mirosul şi textura,indici ai prospeţimiiÎn timp ce la unele alimente ne dăm seama de prospeţime după aspect,la altele,precum brânza sau carnea,trebuie să ne bazăm mai mult pe miros,spun specialiştii. Dintre tipurile de brânză,cele moi (de vaci,caş,urdă etc.) se alterează mai rapid.

Dacă brânza este moale,lipsită de textură şi acoperită de strat protector,iar mirosul este unul puternic (asemănător cu cel amoniacului),atunci nu este proaspătă. „Nu este suficient ca un produs să arate proaspăt ca să fie sănătos. Cel mai bine este ca brânzeturile să fie cumpărate doar din locuri speciale,cu condiţii adecvate de păstrare şi transport”,explică Mihaela Gologan,medic specialist diabet,nutriţie,boli metabolice la Regina Maria – Reţeaua Privată de Sănătate.

Află mai multe tipsuri utile pe clicksanatate.ro.