Cum alegi cea mai bună pernă pentru dormit

1 68968 original jpg jpeg

Pentru foarte mulţi oameni, somnul nu este deloc odihnitor, iar asta se datorează de cele mai multe ori alegerii greşite a unei perne. Da, ai înţeles bine, o simplă pernă poate face diferenţa.

Fără îndoială,o saltea confortabilă şi o lenjerie de pat pot face minuni pentru relaxarea organismului. Cu toate astea,probabil te-ai trezit de multe ori neodihnit,fără să înţelegi de ce. Adevărul este că la fel de importantă este şi algerea corectă a unei perne,iar asta depinde de poziţia de somn.

Gândeşte-te la pernă ca la o punte de care ai nevoie,între cap şi corp,pentru a menţine nivelul coloanei vertebrale aliniat în mod corespunzător,în timp ce dormi. Uneori,însă,sunt factori precum sarcina sau menopauza care pot afecta odihna. Dacă nu ai o tulburare de somn,cum ar fi apneea de somn sau insomnia,perna corectă poate reduce sau chiar atenua disconfortul.

Dacă dormi pe spate

Dacă dormi pe spate,cea mai mare parte din greutatea capului este distribuită uniform pe umeri. Cu toate acestea,perna ar trebui să ajute la alinierea capului cu coloana vertebrală.

Alege o pernă moale,care va sprijini gâtul şi va ţine capul ridicat,pentru a nu sta prea aplecat într-o parte. În cazul în care te trezeşti cu dureri de spate,pune o pernă şi sub genunchi,pentru a menţine partea inferioară a spatelui la acelaşi nivel cu salteaua.

Dacă dormi pe burtă

În acest caz,este posibil să nu ai nevoie deloc de pernă. Dacă nu poţi dormi fără,încearcă o pernă moale,dar destul de subţire. Astfel,nu va trebui să te ridici foarte mult,pentru a întoarce capul dintr-o parte în alta,în timp ce te odihneşti. Pentru a evita durerile de spate,poţi strecura o pernă sub burtă.

Dacă dormi pe o parte

Oameni care dorm pe o parte ştiu deja de riscul de a se trezi cu dureri în umăr,şold sau gât este aproape iminentă,deoarece o parte a corpului lor poartă toată greutatea în timpul somnului. De asemenea,această poziţie ţine capul mai sus de saltea,decât atunci când dormi pe spate sau pe burtă.

Foloseşte o pernă fermă,suficient de groasă pentru a ţine capul în poziţie dreaptă,paralel cu patul. Plasarea unei perne între genunchi poate,de asemenea,ţine şoldurile aliniate şi previne durerile musculare care pot fi cauzate de poziţia de somn.

Alege cea mai bună umplutură pentru pernă

Puful şi penele sunt umpluturi perfecte pentru persoanele care doresc perne moi. Spuma cu memorie şi buretele oferă sprijin mai precis pentru gât şi pentru cap. Fibrele de silicon,bumbac şi poliester sunt opţiuni bune pentru cei care doresc un suport plat,dar ferm.

Dacă suferi de alergii sezoniere,alege o pernă hipoalergenică. Dacă transpiri excesiv noaptea,o pernă cu ţesătură de lână ajută la reglarea temperaturii şi poate duce la un somn mai confortabil.