Cum îţi afectează mâncarea starea de spirit şi energia

1 66156 original jpg jpeg

Ştiai că ceea ce mâncăm ne afectează creierul? Majoritatea alimentelor care conţin zahăr provoacă un nivel de stres şi anxietate, scad imunitatea şi provoacă insomnie.

Alimentele pe care le consumăm zilnic au legătură directă cu starea noastră de spirit şi de energie. Dacă ne hrănim cu produse uşor de digerat care nu conţin ingrediente sintetice,nivelul stării de spirit va creşte şi vom fi mai fericite.

Alimentele care ne afectează starea de spirit:

Alimentele care necesită mai mult timp pentru a fi digerate,sunt alimentele care conduc energia de la creier,în intestin. Când corpul este încetinit din cauza procesului de digestie,vom începe să ne simţim obosite şi ameţite. Există 6 alimente care trebuie să le evităm pentru că ne afectează starea de spirit:-grâul,conţine gluten şi are un impact negativ asupra stării de spirit,creierului şi asupra sănătăţii. Grâul împiedică producţia de serotonină din creier şi intestin,care poate duce la depresie.-lactatele. După consumul acestora,de multe ori ne simţim stresate. Cazeina,proteina care se găseşte în toate produsele lactate reacţionează cu receptorii din intestin şi creier,care creează simptome care imită tulburarea bipolară,şi care creează o stare de stres nejustificată.-carnea,cu toţi hormoni sintetici şi alte substanţe chimice injectate după prelucrare,a fost legată de afectarea stării de spirit. Consumul unei cantităţi mari de carne înseamnă că devenim consumatoare de omega 6,care duce la schimbări la nivelul creierului care perturbă negativ starea de spirit. -alimentele procesate sunt încărcate cu sirop de fructoză de porumb de mare,grăsimi,coloranţi artificiali,îndulcitori artificiali şi alte ingrediente care declanşează starea de spirit negativă.  -zahărul rafinat,separat de zahărul natural care se găseşte în fructe contribuie la producerea de insulina şi leptină,care pot modifica sănătatea noastră mentală.-alimentele modificate genetic sunt în mare măsură legate de tulburări de dispoziţie. Acestea modifică flora intestinală şi distrug microbii benefici care sunt esenţiali în domeniul sănătăţii mintale.

  

Legătura dintre emoţii şi mâncare

Există mai multe moduri în care produsele alimentare afectează modul în care te simţi,dar care se pot manifesta ca depresie şi dependenţă. Iată 6 moduri în care produsele alimentare pot afecta starea ta de spirit:

1. Depresia

O dietă care nu conţine vitamine,minerale şi fitonutrienti reprezintă un factor de risc pentru depresie. Dietele bogate în zahăr şi alimente procesate sunt reţeta perfectă pentru crearea de tulburări de dispoziţie,ca depresia.

  2. Dependenţa de carbohidraţi    

Consumul de carbohidraţi rafinaţi poate duce la o formă de,dependenţă de mâncare. Dulciurile şi grăsimile sunt considerate centre de agrement de declanşare în creier,similare cu dependenţa de anumite substanţe.

3. Stresul

Atunci când eşti stresată provoci corpul să ceară zahăr ca sursă de energie rapidă. În momente de stres,corpul trece în modul luptă,şi creierul metabolizează zahărul sau glucoza repede,făcându-te să consumi tot mai multe dulciuri. Consumul de zahăr este,în esenţă,semnalul din creier,pe care multe persoane îl caută în momente de stres.

  4. Schizofrenia    

Unele studii au arătat că există o legătura între metabolism,consumul de zahăr şi schizofrenie. Persoanele care suferă de diabet zaharat pot să ajungă să sufere de schizofrenie.

  5. Sănătatea mintală    

Dietele de calitate inferioară au fost totdeauna legate de o proastă sănătate mintală. Dacă creierului nu-i sunt furnizate vitamine şi minerale,o alimentaţie sănătoasă,atunci nu va funcţiona. Acesta este motivul pentru care oamenii cu probleme de sănătate mintală au o alimentaţie greşită.

   

6. Conştienţa de alimentaţie

În cele din urmă,consumarea alimentelor într-un mod greşit va afecta în mod semnificativ starea de spirit. Recunoscând că consumul de alimente bogate în zahar te va scăpa de starea de spirit negativă,este un răspuns emoţional,care te va ajuta să pui capăt acestui ciclu.

Alimentele care sporesc starea de spirit    

Există şi câteva alimente care sporesc starea de spirit,cum sunt ciocolata,sucurile verzi,bananele şi fructele de pădure. Ciocolata conţine un neurotransmiţător care produce în creier o stare bună de spirit şi ne încarcă cu energie.



Recente

Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg