Cum îţi afectează soarele organismul

1 70350 original jpg jpeg

Pe lângă bronzul arămiu cu care te mândreşti vara, soarele oferă unele avantaje, dar şi dezavantaje, care au impact direct asupra modulului în care funcţionează corpul. Află cum îţi afectează soarele organismul!

Te ajută să dormi mai bine

Un studiu realizat în 2013 de către Universitatea din Colorado a dezvăluit că lumina naturală de la soare reglează ritmul cardiac,precum şi ceasul biologic al organismului. Conform studiului,ciclul natural de somn se reglează după orele în care apune şi răsare soarele. Atunci cât te expui la soare,ceasul intern se reglează după aceste fenomene şi ţie îţi va fi mai uşor să adormi.

Eşti mereu binedispusă

Parcă îţi vine să te dai mai repede jos din pat dimineaţa atunci când soarele străluceşte cu putere afară. Şi asta pentru că soarele stimulează eliberarea de endorfine,substanţe chimice din organism care dau o stare de bine. Totuşi,oamenii de ştiinţă avertizează că expunerea prelungită la soare poate crea dependenţă.

Creşte nivelul de vitamina D

Nu este un secret faptul că,cu cât te expui mai des la soare,cu atât organismul secretă mai multă vitamina D,esenţială pentru fixarea calciului în oase. Mai mult,vitamina D obţinută în urma soarelui scade riscul apariţiei sclerozei multiple,a osteoporozei şi chiar a răcelilor. Însă,cum tot ceea ce e în exces strică,nu abuza de expunerea la soare.

Îţi deteriorează vederea

Problemele vizuale sunt o consecinţă nedorită a înaintării în vârstă. Razele UV nu îţi deteriorează doar pielea,ci şi ochii,crescând riscul apariţiei cataractei şi a altor probleme vizuale. În cazuri extreme,cataracta duce la pierderea vederii. O soluţie simplă este să porţi cât mai des ochelari de soare,mai ales în timpul amiezii,când soarele este dogoritor.

Poate provoca iritaţie

Cei care au pielea mai sensibilă se ard cu uşurinţă,dar pot să sufere şi de iritaţie,o reacţie a organismului care apare în câteva minute sau în câteva ore după expunerea la soare. Mai pot apărea şi alergii severe,cum este porfiria,mai ales la persoanele care au probleme hepatice.

Ameliorează acneea

În doze limitate,doarele ameliorează unele afecţiuni ale pielii,cum este acneea şi psoriazisul. Soarele încetineşte sistemul imunitar şi din acest motiv boala nu mai este la fel de violentă. Asta nu înseamnă că soarele este o soluţie pentru acnee,ci dimpotrivă. Prin faptul că perturbă buna funcţionare a sistemului imunitar,creşte riscul de a suferi de una dintre cele mai grave forme de cancer de piele,melanomul.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg