Cum îţi dai seama că organismul este intoxicat

1 61342 original jpg jpeg

Te doare capul, nu mai poţi să te concentrezi sau ai observat prezenţa unui edem? Este posibil să suferi de o intoxocaţie. Iată ce să faci în această situaţie!

Printre simptomele care-ţi arată că organismul este intoxicat se numără:durerile frecvente de cap,modificări ale ciclului de somn (insomnie sau oboseală),anxietatea,apatia,iritabilitatea,lipsa de concentrare,probleme de memorie,eczemele sau pielea uscată,spasmele musculare,alergiile.

Este important de ştiut imediat dacă aceste simptome sunt cauzate de o intoxicaţie sau dacă au apărut din cauza altor probleme.

Cum previi intoxicarea corpului

Adoptă un regim alimentar echilibrat şi sănătos

Calitatea alimentelor pe care le mâncăm este strâns legată de gradul de intoxicare pe care îl putem suferi. Ori de câte ori este posibil,încearcă să mănânci sănătos. Evită produsele ambalate,congelate sau pe cele care se fac în cuptorul cu microunde. Mănâncă mai multe fructeşi legume.

Fă mişcare

De asemenea,este foarte important să elimini toxinele din organism prin transpiraţie şi sudoare. De aceea,fă sport cel puţin 30 de minute în fiecare zi şi vei vedea rezultatele după primele zile.  Pielea îşi va recăpăta strălucirea şi vei pierde în greutate.

Dormi suficient

În timpul nopţii,corpul beneficiază de beneficiile pe care le aduce somnul pentru a se recupera şi reîncărca cu energie. Este bine să dormi între şapte şi opt ore pe noapte şi încearcă să ai un program fix de somn.

Fii optimistă

Dacă eşti mulţumită cu ce ai,zâmbeşti mai des,eşti relaxată şi fericită,poţi elimina toate elementele negative din viaţa ta. Acest lucru poate suna prea spiritual,dar ceea ce este sigur este că fericirea ne ajută să renunţăm la obiceiurile proaste,cum sunt consumul excesiv de alcool,fast-food,produse zaharoase şi snacks-uri sărate.