Cum ne protejăm de radiaţiile mobilului

1 64170 original jpg jpeg

În timp ce unele studii arată că folosirea telefonului portabil poate dăuna sănătăţii, altele susţin că nu există motive de îngrijorare. Pentru reducerea posibilelor riscuri pe care radiaţiile telefonului mobil le-ar putea avea asupra corpului, este recomandată limitarea folosirii acestuia.

Telefonul mobil este o sursă de radiaţii,iar efectul acestora asupra sănătăţii depinde de cantitatea de unde emise,de durata de expunere şi de intensitatea câmpului electromagnetic. Undele emise de telefonul portabil duce la o uşoară creştere a temperaturii din ţesuturi,pe care corpul o elimină prin procesele normale de termoreglare.

Unele cercetări au subliniat că folosirea îndelungată a telefonului mobil poate produce dureri de cap,pierderi de memorie,insomnii,boli cardiovasculare,cancer cerebral,dereglări hormonale şi slăbirea sistemului imunitar. Totuşi,nu există dovezi suficient de clare privind efectele negative ale acestor radiaţii asupra corpului uman. Medicii au observat însă că persoanele care vorbesc mai mult de două ore pezi la mobil au mai des simptome precum dureri de cap,senzaţia de ameţeală şi greutate de concentrare. Medicii îi avertizează pe părinţi să nu îi lase pe copii să vorbească la telefonul mobil,în cazul celor mici rata de absorbţie a undelor electromagnetice fiind mai mare.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.