Cum poţi îmbunătăţi metabolismul, în funcţie de stilul de viaţă

1 70041 original jpg jpeg

Nu mai da vina pe metabolismul lent pentru creşterea în greutate. Descoperă cum poţi accelera rata de absorbţie a alimentelor în organism, în funcţie de stilul de viaţă.

Ronţăitorul

Acest tip este recunoscut ca fiind cel care ronţăie câte ceva toată ziua,punând metabolismul pe un roller coaster. Dacă faci parte din această categorie,urmează aceşti paşi,pentru a ţine metabolismul sub control:

Ţine un jurnal două zile pentru a deveni conştientă de cât de mult mănânci. Acest lucru te va ajută să vezi cum ronţăitul inconştient te face să consumi un număr foarte mare de calorii. Pentru a veni în ajutorul dietei,încearcă să mănânci la un interval de minim 3 ore. În funcţie de câte mese îţi stabileşti pe zi,3 sau 4,străduieşte-te să nu depăşeşti 400-500 de calorii per porţie.

Încorporează opt până la 12 grame de fibre la fiecare masă. Alimentele bogate în fibre te scapă de senzaţia de foame până la următoarea gustare. În această categorie intră boabele,năutul,anghinare,fisticul şi fasolea.

Cel care mănâncă noaptea

Acest tip restricţionează numărul de calorii pe tot parcursul zilei,numai că mănâncă prea mult noaptea. Asta dă de furcă metabolismului,exact înainte de culcare. Dacă faci parte din această categorie,urmează următorii paşi.

Programează-ţi mesele la interval de trei ore. Ai nevoie de un program strict,astfel încât să ştii că mănânci suficient în timpul zilei. Acest lucru menţine metabolismul în acţiune toată ziua,astfel încât să poată rula mai eficient şi te va împiedica să fii activă pe timp de noapte. Ai grijă să consumi la fiecare masă în jur de 300 de calorii.

Mănâncă mulţi carbohidraţi la micul dejun şi la masa de prânz,astfel,nu mai rişti să simţi nevoia de mâncare consistentă noaptea. La cină,concentrează-te pe proteine. Mănâncă o pară cu o oră înainte de culcare.

Îndrăgostitul de mâncare

Acest tip nu ascultă indicii cum ar fi foamea şi saţietatea,mănâncă doar de dragul aromelor şi a gustului. Dacă faci parte din această categorie,urmează următorii paşi,pentru a ţine metabolismul sub control.

Pregăteşte-ţi mâncarea pentru a doua zi,folosind alimente cât mai colorate şi diverse. Pune-le în recipiente diferite. În cel mai mare pui fructe şi legume,pe care să le incluzi la fiecare masă. În cel mijlociu,alimente bogate în proteine,iar în cel mic pui ceva de ronţăit. Dacă încă îţi este foame după ce ai terminat tot ce ţi-ai pregătit,mănânci din recipientul de rezervă,în care ai pus doar alimente cu puţine calorii.