Cum reacţionează corpul atunci când bei multă cafea!

1 70319 original jpg jpeg

Cine nu iubeşte să-şi înceapă ziua cu o cană de cafea? Este cea care ne încarcă cu energie şi ne face să fim mai active. În plus, multe dintre noi iubesc cafeaua mai mult decât orice şi nu pot sta o zi fără să nu bea câteva ceşti.

Cafeaua este o băutură care a devenit parte din rutina de zi cu zi a multor oameni,fie că este vorba de cafea la filtru,cafea instant sau proaspăt măcinată. Are acelaşi nume. În plus,cele mai multe soiuri de cafea conţin aproximativ 40 de mg de cofeină în 100 de grame.După cum bine ştim,cafeina este un stimulent care are capacitatea de a activa celulele din sistemul nervos central,aproape imediat după consumarea unei cantităţi semnificative. În plus,multă lume devine dependentă de cafea,chiar dacă efectele nu sunt evidente iniţial.Aşadar,dacă sunt persoane care iubesc să bea mai multe ceşti de cafea pe zi,trebuie să fie atente la efectele care au loc în organism atunci când consumul de cafea este din ce în ce mai mare.

Iată ce se întâmplă în organism când bei prea multă cafea: Apare neliniştea

Pentru că cafeaua activează sistemul nervos central instantaneu,consumul excesiv nu va permite să se odihnească,apărând astfel neliniştea şi agitaţia.

Apare durerea de cap

Consumul excesiv de cofeină poate provoca dureri de cap. În plus,cafeaua poate duce la apariţia gastritei şi la hiperactivarea sistemului nervos central,ambele putând fi responsabile de durerea de cap.

Apare nervozitatea

Se ştie că dacă bei prea multă cafea devii nervoasă şi apare anxietatea. Sunt efectele negative ale cofeinei asupra sistemului nervos central.

Te dor ochii

Sistemul nervos central poate induce în mod involuntar mişcări agresive ale muşchilor şi nervi,în special nervii optici,fiind cei care cauzează durerile ochilor.

Lipsa apetitului

Consumul excesiv de cafea poate duce la pierderea apetitului deoarece cafeaua le dă oamenilor falsa senzaţie că nu le este foame,ceea ce duce la apariţia gastritei şi slăbitul nesănătos.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg