Cum reduci caloriile din orez prin fierbere
Orezul se numără printre cele mai consumate alimente de pe planetă, însă îţi poate pune silueta în pericol. Află cum reduci caloriile din orez prin fierbere!
Consumul frecvent de orez alb este asociat cu declanşarea diabetului deoarece o mână de orez are aproape 200 de calorii,care sunt transformate în zaharuri şi mai apoi în depozite de grăsime.
Există însă o metodă prin care poţi limita numărul de calorii din orez şi să-l transformi într-un aliment sănătos. Prin acest procedeu,numărul de calorii din orez va scădea la jumătate şi în plus va avea numeroase beneficii pentru sănătate.
Tot ce trebuie să faci este să pui apa la fiert. Când începe să clocotească adaugă 1 lingură de ulei de cocos,după care pune orezul spălat. Fierbe-l,lasă-l să se răcească şi ţine-l la frigider 12 ore.
Numărul mai mic de calorii provine din modul în care este transformat amidonul din orez în glucoză şi mai apoi în glicogen. Glicogenul are nevoie de mai puţin timp pentru a fi asimilat de organism. Însă,chiar şi aşa este recomandat să facem cât mai multă mişcare dacă suntem consumatori de orezdeoarece excesul de glicogen este transformat de organism în depozite de grăsime.
Dacă adaugi lipide în apă înaintea orezului,cum este uleiul de cocos,şi răceşti orezul după preparare compoziţia sa chimică se va schimba şi acesta va fi mai hrănitor. În plus,astfel va fi mai uşor de digerat.
Acelaşi truc poate fi folosit şi pentru a scădea numărul de calorii şi din alimente bogate în amidon precum cartofi şi mazăre.