Cum să ai un stil de viaţă sănătos

1 69804 original jpg jpeg

Cu toate că există o mare presiune la care suntem supuşi zi de zi este necesar să avem un stil de viaţă cât mai sănătos.

Alimentaţia joacă un rol important în buna funcţionare a organismului. Dacă înveţi cum să mănânci sănătos,riscul de a suferi de afecţiuni grave scade în mod considerabil.

Consumă proteine dimineaţa

La masa de dimineaţă este important să mănânci bine pentru că organismul foloseşte din plin alimentele pe care le consumi la micul dejun.

Cu cât vei mânca mai bine şi mai sănătos,cu atât vei avea mai multă energie pe parcursul zilei,iar senzaţia de saţietate va dura o perioadă mai lungă de timp şi astfel,nu vei mai simţi nevoia de a consuma alimente bogate în calorii “goale”.

Dimineaţa poţi consuma proteine provenite din lapte,iaurt şi ouă sau carbohidraţi sănătoşi care pot fi asimilaţi prin consumul de cereale integrale.

Optează pentru grăsimile bune

Cu toţii ştim că există grăsimi bune şi grăsimi rele,motiv pentru care,este de la sine înţeles că trebuie să optăm,mai degrabă,pentru cele bune.

Aşadar,adaugă în dieta ta grăsimi mononesaturate provenite din uleiuri vegetale,precum,ulei de canola,ulei de arahide,ulei de măsline,precum şi grăsimi din avocado,nuci şi seminţe.

De asemenea,este recomandat să se consume şi grăsimi polinesaturate,care se găsesc din abundenţă în peştele gras (hering,somon,ansoa,sardine).

Spune da fructelor şi legumelor colorate

În orice sezon este indicat să incluzi în alimentaţie fructele şi legumele colorate,întrucât sunt o sursă importantă de antioxidanţi,vitamine,minerale şi fibe.

Pe lângă faptul că ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv prin reglarea tranzitului intestinal,fructele şi legumele luptă împotriva afecţiunilor grave,prin distrugerea radicalilor liberi,acele molecule care pot pune în pericol sănătatea organismului.

Consumă fără ezitare broccoli,varză,sfeclă,morcovi,ceapă,cartofi dulci,porumb,banane,kiwi,mere,ananas şi portocale. Recente

jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg