Cum să ai un stil de viaţă sănătos

1 69804 original jpg jpeg

Cu toate că există o mare presiune la care suntem supuşi zi de zi este necesar să avem un stil de viaţă cât mai sănătos.

Alimentaţia joacă un rol important în buna funcţionare a organismului. Dacă înveţi cum să mănânci sănătos,riscul de a suferi de afecţiuni grave scade în mod considerabil.

Consumă proteine dimineaţa

La masa de dimineaţă este important să mănânci bine pentru că organismul foloseşte din plin alimentele pe care le consumi la micul dejun.

Cu cât vei mânca mai bine şi mai sănătos,cu atât vei avea mai multă energie pe parcursul zilei,iar senzaţia de saţietate va dura o perioadă mai lungă de timp şi astfel,nu vei mai simţi nevoia de a consuma alimente bogate în calorii “goale”.

Dimineaţa poţi consuma proteine provenite din lapte,iaurt şi ouă sau carbohidraţi sănătoşi care pot fi asimilaţi prin consumul de cereale integrale.

Optează pentru grăsimile bune

Cu toţii ştim că există grăsimi bune şi grăsimi rele,motiv pentru care,este de la sine înţeles că trebuie să optăm,mai degrabă,pentru cele bune.

Aşadar,adaugă în dieta ta grăsimi mononesaturate provenite din uleiuri vegetale,precum,ulei de canola,ulei de arahide,ulei de măsline,precum şi grăsimi din avocado,nuci şi seminţe.

De asemenea,este recomandat să se consume şi grăsimi polinesaturate,care se găsesc din abundenţă în peştele gras (hering,somon,ansoa,sardine).

Spune da fructelor şi legumelor colorate

În orice sezon este indicat să incluzi în alimentaţie fructele şi legumele colorate,întrucât sunt o sursă importantă de antioxidanţi,vitamine,minerale şi fibe.

Pe lângă faptul că ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv prin reglarea tranzitului intestinal,fructele şi legumele luptă împotriva afecţiunilor grave,prin distrugerea radicalilor liberi,acele molecule care pot pune în pericol sănătatea organismului.

Consumă fără ezitare broccoli,varză,sfeclă,morcovi,ceapă,cartofi dulci,porumb,banane,kiwi,mere,ananas şi portocale. Recente

autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg
Proiect  jpg
parola jpg