Cum să eviţi excesele de Sărbători
De la petreceri festive la cine cu prietenii şi familia, să recunoaştem, această perioadă a anului se învârte în jurul preparatelor culinare. Important este să te bucuri de ceea ce mănânci, dar cu măsură.
Pentru a evita luarea în greutateîn acest sezon,cât şi pentru a nu te confrunta cu stomac deranjat,poţi să te bucuri de mâncărurile preferate,ţinând cont de câteva reguli.
Mănâncă sănătos din timp
Asigură-te că alegerile tale culinare sunt sănătoase şi au un conţinut caloric scăzut,în săptămânile de dinaintea Sărbătorilor. Când eşti în concediu sau în timpul cinei de Crăciun,poţi să te răsfeţi cu ceva dulce. Cu măsură,bineînţeles!
Mănâncă ce îţi place
Mâncând în exces prăjituri şi junk-food doar din simplul motiv că se află pe farfurie şi nimeni nu le consumă,nu e o scuză. Mănâncă doar atunci când ţi-e poftă de ceva anume,pentru a te bucura 100% de această perioadă a anului.
De ce bem şampanie de sărbători
Controlează porţiile
Te poţi răsfăţa în continuare cu alimentele tale preferate în loc să le interzici complet. Şi nu trebuie să mănânci porţii mici. Trucul este să consumi porţii mari de alimente sănătoase,combinate cu porţii mai mici,bogate în calorii.
10 alimente care combat balonarea de Sărbători
Încearcă să mănânci pe farfurii roşii
Un studiu recent publicat în revista „Appetite“ arată că mâncăm mai puţin atunci când consumăm alimente pe farfurii roşii. Participanţii care au primit covrigi pe o farfurie roşie au mâncat semnificativ mai puţin decât cei care au consumat covrigi pe o farfurie albastră sau albă. Cine ştie? Cu siguranţă merită încercat. Autorii cercetării sugerează că această culoare funcţionează ca un semnal de oprire subtil,care ne-ar putea ghida în reducerea aportului alimentar.
Consumă multe fructe şi legume
Bogate în fibre,substanţe nutritive şi sărace în calorii,ai grijă ca de pe masa ta de Sărbători să nu lipsească fructele şi legumele colorate. Încearcă să-ţi umpli jumătate din farfurie cu fructe sau cu legume la fiecare masă.
Credit foto:www.sierraclub.org