Cum să faci alegerile potrivite pentru stilul de viaţă pe care ţi-l doreşti (P)

1 74851 original jpg jpeg

Alături de sănătate, familie şi prieteni, informaţia este aliatul nostru de încredere. Educaţia, precum şi o informare corectă şi continuă contribuie într-o mare măsură la îmbunătăţirea vieţii noastre de zi cu zi.

Ştim deja cât este de important să verificăm cum va fi vremea în weekend,atunci când planificăm o ieşire la munte. Cu toate că două,trei picături de ploaie neaşteptate sunt inofensive,în alte cazuri,o informare corectă este absolut necesară. Părerea şi recomandarea medicului este esenţială în momentul în care vrem să folosim anumite medicamente,la fel cum nu putem să aplicăm singure acasă o vopsea pe firul de păr,înainte de a citi cu atenţie instrucţiunile.

De multe ori,lipsa unei informări potrivite poate conduce la alegeri care stau în calea stilului nostru de viaţă. În acest fel,iau naştere obiceiuri sau idei preconcepute care ne limitează zi de zi. În cazul femeilor,zilele delicate ale lunii reprezintă un subiect,de multe ori,jenant,greu de discutat. Un studiu realizat în martie 2017arată că 40% dintre femeile din România consideră că menstruaţia este încă un subiect tabu,despre care se jenează să vorbească,dar totuşi 76% dintre ele consideră că toate femeile ar trebui să aibă acces la educaţie despre menstruaţie şi igienă feminină. Acelasi studiu ne arată că doar o treime dintre femei au avut parte de o discuţie cu mama despre menstruaţie înainte de pubertate,în timp ce 20% au aflat ce este menstruaţia abia atunci când au experimentat-o pentru prima dată.

Lipsa de informare poate conduce la unele obiceiuri restrictive,cum ar fi  opţiunea de a pune vată peste absorbant,deşi absorbantul Always a fost creat pentru a funcţiona singur,fără vată deasupra,oferind protecţie şi siguranţă,indiferent de stilul de viaţă. Ca un aliat de încredere,Always protejează împotriva scurgerilor de până la 5 ori mai bine decât absorbantul cu vată deasupra,astfel încât femeile pot fi cât de active îşi doresc şi îşi pot trăi viaţa la adevăratul lor potenţial,fără obiceiuri care le limitează libertatea.

Psihologul şi expertul de gen,Bogdana Bursuc,ne explică de ce ajungem să facem alegeri limitative în viaţa de zi cu zi,şi ce putem face pentru a schimba acest lucru:

Fiecare decizie şi fiecare alegere a noastră are în spate o analiză costuri-beneficii. Atunci când vine vorba de aspectele practice,orice analiza costuri-beneficii este clară şi ne dă alegerea logică. Însă de foarte multe ori,şi în special când vine vorba de intimitatea nostră,analiza costuri-beneficii nu mai este una rece,pragmatică,ci implică multe aspecte emoţionale precum pudoare,teamă,şi chiar ruşine. Aceste aspecte emoţionale fac ca unele decizii ale noastre să fie luate ca să ne rezolvăm emoţia şi nu problema practică;iar acest lucru se întâmplă pentru că,fără să ne dăm seama,pentru mintrea noastă,sentimentele şi mai ales temerile,devin prioritare în faţa alegerilor logice si raţionale. Ce ne poate ajuta este să îndepărtăm aceste emoţii grele asociate perioadei de menstruaţie din fiecare lună. Acest lucru presupune discutarea deschisă despre acest aspect al sănătăţii feminine cât mai de timpuriu în familie,în activităţi şcolare şi extraşcolare,pentru a reuşi să demitizăm acest subiect.

Cum putem să ne asigurăm că deciziile noastre nu stau în calea stilului de viaţă pe care ni-l dorim? Simplu!

1.      Pasul 1:Informează-te!Înainte de a lua o decizie,asigură-te că ai toate informaţiile necesare! Accesul nelimitat la informaţie ne ajută să fim la curent cu ultimele descoperiri,lucru care contribuie semnificativ la un stil de viaţă în care să se reflecte toate dorinţele noastre. 

2.      Pasul 2:Identifică toate riscurile!Fie că este vorba despre o schimbare radicală a tunsorii sau despre renovarea apartamentului,este important să ai în minte toate situaţiile riscante care pot să intervină. În acest fel,obstacolele vor fi mai uşor de depăşit,iar tu vei fi pregătită în caz de orice.

Acum,luarea deciziilor nu va mai duce la naşterea unor obiceiuri restrictive care să stea în calea stilului de viaţă pe care ni-l dorim. Prin educaţie şi informare putem evita situaţii incomode care nu se potrivesc cu dorinţele şi aspiraţiile noastre. Este timpul să preluăm controlul şi să ne asigurăm că obiceiurile limitative nu fac parte din viaţa noastră de zi cu zi.



Recente

Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg
dobanda pentru fonduri neinvestite 2261412661 jpg
6lIYr2i   Imgur jpg
5 semne ca stii pe cineva dintr o viata anterioara  Sursa foto shutterstock 2224636905 jpg
R2TSAT1   Imgur jpg
independenta financiara jpg
Podcasturile, pe primul loc jpg
credinte limitative   Imgur png
shutterstock 306995825 jpg
Test culoarea parului dezvaluie profesia potrivita  Sursa foto shutterstock 2165133035 jpg
Ce spune despre tine linia inimii curbata sau dreapta  Sursa foto shutterstock 2334122835 jpg
shutterstock 2060770343 jpg
shutterstock 2037557141 jpg
Iluzie optica  Ce vezi prima oara  Sursa foto shutterstock 2390418843 jpg
shutterstock 1859379745 jpg
Top 3 achizitii inteligente pentru noul an universitar jpg