Cum să fii stăpână pe viaţa ta

1 47839 original jpg jpeg

Uneori simţi că nu ai timp să le faci pe toate, că ai vrea mai mult de la tine, că nu eşti mulţumită de nimic, că nu eşti fericită? Atunci înseamnă că trebuie să schimbi ceva în viaţa ta. Iată câteva sfaturi utile:

Nu te purta caun robot

Te străduieşti din răsputeri să obţii o promovare,să ai mai mulţi bani sau pur şi simplu să fii mai fericită,dar nu ai sorţi de izbândă. Atunci înseamnă că undeva greşeşti. Uneori,cu toţii avem tendinţa de a acţiona ca nişte roboţi,fără să ne mai gândim că avem şi sentimente.

Cum acţionezi:În primul rând,trebuie să-ţi laşi imaginaţia să zboare şi să abordezi altfel lucrurile. Să ai curaj să faci anumite schimbări:poate că te simţi deprimată din cauza relaţiei pe care o ai,aşa că discută problemele cu partenerul. Iar dacă eşti singură,este bine să începi să ieşi în oraş,în loc să stai la televizor în fiecare seară de sâmbătă. Şi trebuie,de asemenea,să renunţi la gândurile negative.

Fixează-ţi obiective

Vrei să slăbeşti,să pleci într-un concediu la munte,dar aceste lucruri rămân mereu la stadiul de dorinţă. Atenţie! Este important să fie obiective pe care ştii sigur că le poţi duce la bun sfârşit.Oare de ce?

Pentru a scăpa de câteva kilograme în plus trebuie neapărat să-ţi stabileşti o dietă,pe care să o şi urmezi. Şi găseşte-ţi timp să ai cel puţin două zile pe sătămână pentru o oră de exerciţii fizice. Şi ca să ai concediul mult visat,la fiecare salariu pune o sumă deoparte numai pentru acest lucru.

Învaţă din greşeli

Ca să devii din ce în ce mai stăpână pe viaţa ta,trebuie să înveţi din fiecare greşeală câte ceva. Şi să accepţi că nimeni nu este perfect şi nu se pricepe la toate.

Fă o listă cu punctele tale forte,pe care să le exploatezi la maxim. Nu mai face lucruri care nu-ţi fac plăcere,căci nu-ţi vor ieşi cum trebuie,iar acest lucru te va demoraliza.

Înfruntă greutăţile

Ai obiceiul ca de fiecare dată când întâlneşti un obstacol să renunţi la obiectivele tale? Atunci nu este de mirare că nu prea îţi merge bine.

Nu mai găsi scuze de genul "este prea greu",ci concentrează-te să găseşti soluţii la problemele tale. Şi nu acţiona niciodată sub impulsul sentimentelor negative. Dacă eşti nervoasă sau supărată atunci când vrei să te apuci de ceva,mai bine fă o baie caldă,care să te relaxeze sau o plimbare de în aer liber. Chiar şi zece minute îţi sunt de ajuns pentru relaxare.Recente