Cum să mănânci paste fără să te îngraşi
Un nou studiu italian spune că pastele nu îngraşă. De aceea, dacă vrei să mănânci precum un italian, atunci trebuie să urmezi câţiva paşi când vrei să găteşti paste.
Indiferent dacă încerci să slăbeşti sau să mănânci sănătos,pastele nu se regăsesc pe lista ta? Dar nu trebuie să le eviţi în totalitate. Un studiu publicat în Italia,în această lună,de Centrul de Nutriţie şi Diabet a arătat faptul că consumul de paste este asociat cu un risc scăzut de obezitate. În plus,participanţii care au luat parte la studiu şi care au mâncat în mod regulat paste,au avut o greutate corporală sănătoasă,în timp ce au urmat şi o dietă sănătoasă mediteraneană.În plus,o altă veste bună este că,dacă urmezi o dietă sănătoasă,trebuie să începi cu spaghete cu chiftele,apoi paste penne,şi chiar lasagna,care sunt opţiuni sănătoase pentru cină. Cheia este de a alege ingredientele cele mai sănătoase,folosindu-te de câteva trucuri pentru a reduce numărul caloriilor,fără a pierde din aromă.
Iată cum poţi mânca paste fără să te îngraşi: Alege cele mai bune paste
Să începem cu elementul de bază:pastele. Singurul factor cheie care trebuie reţinut este că trebuie alese pastele din cereale integrale.
Pastele sunt în mod natural scăzute în grăsimi şi bogate în carbohidraţi. Grâul integral sau pastele din cereale integrale include fibre,care nu se găsesc în pastele albe. Din această cauză,sunt digerate mai lent,ceea ce ajută la menţinerea unui nivel constant al glucozei în
şi ţine foamea la distanţă mai mult timp.
Verifică întotdeauna lista de ingrediente a pastelor atunci când le cumperi şi caută-le pe cele care au enumerată făina de grâu integral ca prim ingredient. Chiar dacă pastele integrale sunt mai sănătoase,totuşi trebuie avut grijă la porţia zilnică.
Combină pastele cu legumele date prin răzătoare
O modalitate de a te bucura de paste,fără o supraîncărcare de calorii este de a adăuga cât mai multe legume,dar nu tăiate felii sau cuburi,ci date prin răzătoare,făcute tăiţei,peste care pui ce sos îţi place. Dovlecel,morcov,păstârnac,toate merg foarte bine cu pastele.
Volumizează-le cu legume
Dacă nu poţi renunţa la paste,şi pentru a nu adăuga prea multe calorii,poţi apela la mai multe legume şi mai puţine paste. Începe cu o bază de paste din cereale integrale,apoi adaugi un strat de legume,cum sunt spanac,ceapă,dovlecei,vinete,mazăre,ciuperci sau broccoli. Acestea pot fi călite sau doar aburite,după ce le-ai tăiat felii şi le adaugi peste pastele fierte,apoi sosul,şi asta poate fi cina ta.
Termină cu proteine
Acum,că ai pastele şi legumele proaspete,este timpul să adaugi proteine slabe. Carnea de pui la grătar sau la cuptor,poate fi adaugată alături de paste. Chiar şi chifteluţele sunt o altă alegere delicioasă pentru paste atunci când sunt preparate din carne de pui sau de curcan. Totodată,dacă eşti vegetariană,poţi alege doar legumele,sau chiftelele din legume.