Cum să previi infecţiile urinare

re31vej jpeg

Urinările frecvente implică vizite dese la toaletă şi pot fi însoţite de durere sau disconfort la nivelul vezicii sau tractului urinar. Iată câteva sfaturi care ţi-ar putea fi de ajutor, dar şi care sunt cauzele.

Dintre cauzele cele mai comune ale urinărilor frecvente menţionăm:

consumi prea multe lichide

bei băuturi cofeinizate sau alcoolice

diabetul

sarcina (în special în al treilea trimestru,atunci când există o presiune directă pe vezica urinară)

problemele de prostată (extindere sau infecţie)

anxietatea

diureticele

cistita interstiţială (infecţie cronică a vezicii urinară)

vezica hiperactivă sau incontinenţa urinară

infecţiile vaginale

Medicul este singurul în măsură să-ţi recomande o serie de teste şi analize pentru a putea stabili cu exactitate ce se întâmplă. Ţi se poate da o trimitere pentru a face:

• analiza urinei:pentru a determina dacă sunt prezenţi orice compuşi anormali• teste imagistice:pentru a vedea interiorul corpului• teste neurologice:pentru a vedea dacă este vorba de o tulburare nervoasă• teste urodinamice:pentru a examina vezica urinară,sfincterele şi uretra (responsabile de stocarea şi eliberarea urinei).

Planul de tratament destinat urinării frecvente depinde în mare măsură de cauzele acesteia şi,deci,de rezultatele analizelor. Antibioticele pot fi de ajutor atunci când este vorba de o infecţie urinară care cauzează urinarea frecventă. Altfel,un stil de viaţă moderat şi sănătos,care să ia în calcul şi monitorizarea consumului de lichide,poate fi de ajutor pentru unele persoane.

Ce poţi face?

Regândeşte dieta

Încearcă să eviţi orice aliment care îţi poate irita vezica sau care acţionează ca un diuretic. Sub această incidenţă pot intra alcoolul,băuturile carbogazoase,produsele pe bază de roşii,ciocolata,îndulcitorii artificiali,precum şi alimentele condimentate. Este de asemenea important să mănânci alimente bogate în fibre,deoarece constipaţia poate agrava simptomele sindromului de vezică hiperactivă.

Monitorizează consumul de lichide

Trebuie să bei suficiente lichide zilnic pentru a preveni constipaţia şi pentru a împiedica urina să devină foarte concentrată. În aceeaşi măsură,evită să bei  apă sau ceaiuri înainte de a merge la culcare,pentru a nu fi nevoie să urinezi în toiul nopţii.

Fă exerciţii Kegel

Aceste exerciţii ajută la întărirea musculaturii din jurul vezicii urinare şi a uretrei,şi,astfel,îmbunătăţeşti controlul asupra vezicii urinare şi reduci urgenţele de urinare şi frecvenţa acestora. Exerciţiile destinate muşchilor pelvieni,timp de cinci minute,de trei ori pe zi,poate face o reală diferenţă în controlul vezicii urinare.



Recente

60 61 shutterstock 2482655649 jpg
Vrei mai multa vizibilitate pentru afacerea ta O agentie de marketing online iti poate aduce succesul jpg
tarot shutterstock 2080451098 jpg
shopping 1499445875 jpg
incredere in sine 2483755871 jpg
test jpg
young business woman sitting cahir working computer jpg
livemint jpg
test iluzie jpg
firma de curatenie bucuresti jpg
trifoi cu 4 foi jpg
back view woman making heart shaped hands sunset jpg
excited happy young female coworker receive excellent opportunity triumphing gladly smiling camera clench fists celebrating win success rejoicing fantastic good news surprised copy space jpg
2150420711 jpg
2150229929 jpg
young beautiful woman lying bed early morning shot from jpg
find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg