Cum să previi umflarea picioarelor în perioada sarcinii!

1 70434 original jpg jpeg

Atunci când o femeie rămâne însărcinată, apar mai multe modificări în organism. Creşterea în greutate, schimbările psihice şi hormonale sunt cele mai comune, dar la fel de prezente sunt durerile de spate şi umflarea picioarelor.

Majoritatea schimbărilor sunt produse de modificărilecare au loc la nivel hormonal,fiind cele care relaxează muşchii corpului şi îi pregăteşte. De aceea,ai nevoie de câteva sfaturi pentru a combate durerile de picioare în timpul celor 9 luni de sarcină.

Iată care sunt cele mai eficiente sfaturi:1. Stai întinsă mai mult timp

Cel mai simplu mod prin care pot fi prevenite durerile este să stai întinsă cât mai mult,sau atât cât se poate. Punând presiune asupra picioarelor în timpul zilei,duci la apariţia durerilor seara,după ce te bagi în pat.

2. Stai cu picioarele în apă călduţă 30 de minute

Dacă durerea persistă întreaga noapte şi în timpul zilei,stai cu picioarele jumătate de oră în apă călduţă. Acest lucru ajută la relaxarea şi calmarea muşchilor.

3. Dormi pe partea stânga

Dormitulpe partea stângă stimulează circulaţia sângelui la nivelul picioarelor. În plus,astfel nu pui presiune pe picioare.

4. Schimbă poziţia când stai aşezată

Atunci când stai jos,trebui să schimbi postura,deoarece statul în acelaşi loc mai mult timp duce la dezvoltarea durerilor de picioare. Nu trebuie să stai mai mult de 30 de minute în aceeaşi poziţie.

 5. Poartă încălţăminte comodă  

În perioada sarcinii,femeia trebuie să poarte încălţăminte mai largă,confortabilă. Acest lucru ajută la relaxarea muşchilor picioarelor.

6. Nu purta pantofi cu toc în timpul sarcinii

În timpul sarcinii,dacă porţi tocuri,muşchii picioarelor se întind,lucru care poate duce la apariţia durerii. Cea mai potrivită este încălţămintea cu talpă joasă,care nu trebuie să fie strâmtă,ci mai largă.

7. Aplică comprese cu apă rece

Dacă durerea devine insuportabilă,aplică pe zona cu probleme comprese cu apă rece,timp de 30 de minute. În plus,femeile însărcinate se pot confrunta şi cu umflarea picioarelor,pe lângă dureri.

  8. Evită mersul pe jos    

Încearcă să eviţi plimbările lungi dacă suferi de dureri de picioare în timpul sarcinii. În plus,masează tălpile pentru relaxarea muşchilor.