Cum să scapi de obiceiurile devenite dependenţă

1 72717 original jpg jpeg

Chiar dacă ai de obicei un stil de viaţă sănătos, uneori, cedezi în faţa unor obiceiuri nesănătoase, indiferent cât de mult ai încerca să te opui. Iată cum să renunţi la acestea o dată pentru totdeauna.

Obiceiurile nesănătoase sunt relativ liniştitoare,de la consumul de alimente nesănătoase sau vizionarea serialelor preferate toată noaptea.Este timpul să faci unele schimbări înainte să apară efectelenegative ale acestora. Aceasta putând deveni noua rezoluţie a anului 2017.

Iată cum să scapi de obiceiurile nesănătoase o dată pentru totdeauna:   Consumul de alcool noaptea

Este adevărat că alcoolul te face să te simţi mai fericită din cauza substanţelor chimice pe care le conţine. Acestea te fac să uiţi instantaneu  de stresul avut întreaga zi. Dacă ai şi tu acest obicei,începe încet să renunţi la el şi să alegi în schimb apa sau sucul natural.

Dependenţa de uitat la televizor noaptea

Dacă preferi să te uiţi la seriale decât să dormi,trebuie să ştii că acest obicei nu este sănătos. În schimb,îl poţi înlocui cu o carte bună,ascultarea de muzică care să te relaxeze şi să te inducă încet în somn.

Nu bei suficientă apă

Unii oameni găsesc mii de scuze când vine vorba de cantitatea de apă băută zilnic. Cea mai frecventă fiind:”Iar am uitat să beau apă.” De aceea,cel mai bun lucru pe care-l poţi face este să porţi mereu cu tine o sticlă cu apă. De asemenea,la fel de bune sunt şi fructele bogate în apă,care pot fi mâncate din când în când.

Citeşte şi despre:Semnele care spun că trebuie să bei apă imediat

Dependenţa de cafea

Primul lucru pe care-l fac unii oameni dimineaţa este să-şi bea cafeaua,uitând astfel de apă. Ceea ce probabil nu ştii este că,acest obicei nu este deloc sănătos. Îl poţi schimba prin băutul unui pahar cu apă în fiecare dimineaţă.

Folosirea telefonului înainte de culcare

Citeşte şi:Ce rişti dacă stai prea mult cu telefonul în faţă

Un studiu recent realizat a arătat că lumina telefonului te împiedică să adormi,pentru că ea stimulează activitatea creierului. De aceea,este recomandat ca telefonul să nu mai fie folosit măcar cu trei ore înainte de a te culca. Astfel,poţi scăpa de această dependenţă.

Sursă+credit foto:www.boldsky.comRecente