Cum să ţii sub control hipertensiunea

1 68616 original jpg jpeg

7 din 10 adulţi riscă să sufere un accident vascular cerebral sau un atac de cord din cauza tensiunii arteriale prea mari.

Statul cu orele la birou,lipsa exerciţiilor fizice,consumul preparatelor nesănătoase sunt doar câţiva factori care duc la apariţia tensiunii arteriale mari. Această afecţiune îi poate afecta chiar şi pe cei tineri. Dacă ai tensiunea prea mare,iată câteva sfaturi care te ajută s-o ţii sub control.  

Aleargă cel puţin o oră pe săptămână

Practicarea alergatului o oră pe săptămână creşte speranţa de viaţă cu şase ani,potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Copenhaga la care au participat aproximativ 20.000 de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 20 şi 93 de ani. Cercetatorii au ajuns la concluzia că alergatul oferă multe beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără îmbunătăţirea consumul de oxigen şi scăderea tensiunii arteriale. Orice tip de activitate fizică ajută la scăderea tensiunii arteriale prin întărirea inimii. În felul acesta,inima poate pompa mai mult sânge cu mai puţin efort,scăzând astfel forţa asupra arterelor. Mersul pe jos este la fel de eficient ca şi alergatul.

Mănâncă iaurt

Doar un pahar de iaurt pe zi reduce şansele cu o treime de a avea tensiunea arterială mare,potrivit unui studiu prezentat la Universitatea din Minnesota,în Statele Unite ale Americii. Oamenii de ştiinţă cred că prezenţa calciului natural în lapte face ca vasele de sânge să se subţieze şi să-şi păstreze tensiuneajoasă.

Consumă banane

Consumul alimentelor bogate în potasiu,cum sunt bananele,şi reducerea aportului de sare ar putea salva mii de vieţi în fiecare an,potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal. Potasiul este un mineral important care controlează echilibrul fluidelor în organism şi scade tensiunea arterială.

Renunţă la sare

Sarea creşte volumul şi presiunea sângelui în artere. Aşadar,dacă vrei să nu ai probleme cu tensiunea,renunţă şi la alimentele procesate,cum sunt biscuiţii şi cerealele pentru micul dejun,pentru că acestea conţin foarte multă sare.

Citeşte şi:

Ce să mănânci ca să ai un păr sănătos

Trucuri care te vor ajuta să fii matinalăRecente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg