Cum se modifică sânii pe măsură ce înaintezi în vârstă

1 73678 original jpg jpeg

Odată cu trecerea timpului, sânii îşi schimbă dimensiunea şi textura. De vină pentru asta sunt în mare parte dezechilibrele hormonale şi creşterea sau scăderea în greutate.

De la sâni foarte mici la cei în plină floare

Poate că nu-ţi mai aminteşti cum a fost perioada când sânii au început să-ţi crească,dar cu siguranţă ai observat cum au crescut chiar şi după acel puseu iniţial de creştere. Sâniicontinuă,de obicei,să crească timp de cel puţin cinci ani după ce ai prima menstruatie şi intri la pubertate. Odată ce sânii s-au dezvoltat,sunt acoperiţi de piele strânsă,netedă.

Citeşte şi:Obiceiurile zilnice care duc la lăsarea sânilor

Se pot umfla uneori

Că ai sânii mari sau mici,dimensiunea lor poate fluctua din cauza schimbărilor hormonale,când eşti la menstruaţie,eşti însărcinată sau ţi se modifică greutatea. În mare parte,dimensiunea sânilor este influenţată de schimbările hormonale. Creşterea şi pierderea în greutate pot face o mare diferenţă:unele femei iau în greutate,situaţie când şi sânii se măresc. Situaţia se schimbă când persoanele de sex feminine slăbesc. În acest caz,sânii se micşorează. Mai mult,dacă alăptezi,o să observi că sânii se micşorează şi ajung la dimensiunea lor originală când ai terminat de alăptat.

Citeşte şi:Ce îţi spun sânii despre sănătatea ta

Sfârcurile suferă şi ele modificări

Sarcina poate modifica,de asemenea,culoarea areolei şi mări mameloanele. O femeie îşi dă seama că este însărcinată pentru că i se măresc sânii şi au un aspect diferit. După sarcină,areola ar trebui să revină la culoarea ei naturală şi,în timp,mameloanele revin la un aspect mai normal.

Devin mai moi şi se pot lăsa

Când treci de 30 de ani,vei observa,probabil,că ai sânii mai mari. Asta ar putea fi semn că te-ai îngrăşat ori că înaintezi în vârstă. De fapt,sânii devin mai moi pentru că ţesutul conjunctiv dens este înlocuit de grăsime. Dacă te apropii de menopauză,nu fi surprinsă să vezi că sânii ţi se lasă. Pe măsură ce îmbătrânim,pielea se întinde,iar sânii se lasă,chiar dacă sânii tăi nu sunt neapărat mari.

Credit foto:www.mamiverse.com