Cum stimulezi hormonul care îţi prelungeşte viaţa

1 72891 original jpg jpeg

FGF21 este un hormon produs de ficat şi pancreas, care îţi prelungeşte speranţa de viaţă, te ajută să scazi în greutate şi îţi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate. Iată cum îl poţi stimula natural!

Longevitate

Odată cu înaintarea în vârstă,organismul produce un nivel foarte scăzut de celule T,care sunt necesare pentru a lupta împotriva bolilor. Atunci când nivelurile de FGF-21 sunt crescute la pacienţii vârstnici,producţia de celule T creşte şi ea. În 1934,cercetătorii de la Cornell au observant că şoarecii care au fost hrăniţi cu alimente sărace în calorii au trăit de două ori mai mult faţă de şoarecii care nu au avut acest regim alimentar. Acest lucru se datorează faptului că o dietă bogată în alimente cu puţine calorii stimulează producerea hormonului FGF-21.

Pierdere în greutate

Hormonul FGF-21 poate fi cheia în pierderea în greutate,deoarece gestionează metabolismul şi nivelul glucozei. Într-un studiu recent cercetătorii au descoperit că administrarea farmacologică a hormonului FGF-21 a redus greutatea corporală a animalelor obeze. Un alt studiu,realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Texas,arată că acest hormon topeşte grăsimea abdominală. Odată ce acest hormon este produs în cantităţi mai mari,apetitul este suprimat.

Alte beneficii

Mai mult,cercetătorii susţin că hormonul FGF-21 poate proteja inima şi ameliora simptomele suferinzilor de diabet de tip 2. Într-un studiu german,specialiştii au descoperit că FGF-21 îmbunătăţeşte starea de sănătate a soarecilor afectaţi de boli de ficat şi că scade,de asemenea,nivelul de colesterol.

Cum stimulezi acest hormon

Studiile recente s-au concentrat asupra efectelor pe care l-a avut acest hormone,după ce a fost administrat prin injectare. Însă există câteva modalităţi prin care îl poţi activa natural.

Prin exerciţii fiziceregulate. Cercetătorii britanici spun că acest hormon creşte în corpurile femeilor tinere cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani după ce încep să facă mişcare.

Prin repaus alimentar. Există un motiv pentru care FGF-21 este cunoscut şi sub numele de „hormonul foamei“;şi un alt mod dovedit prin care poate fi activat acest hormon este prin post. La începutul anilor 1900,medicii au început să analizeze practica postului ca o modalitate de îmbunătăţire a sănătăţii. Potrivit unei cercetări recente,şoarecii care aveau o dieta restricţionată au trăit mai mult şi au avut mai puţine riscuri de a dezvolta cancer,diabetşi alte boli,faţă de cei care nu au fost supuşi unui asemenea tratament.