Cum te ajută nucile să ai o memorie de fier

1 66284 original jpg jpeg

Consumul de nuci îmbunătăţeşte concentrarea şi capacitatea de a prelucra informaţiile, susţin oamenii de ştiinţă americani de la University of California, Los Angeles.

Cercetătorii au descoperit în urma studiului că funcţiile cognitive sunt în mod constant mai bune la participanţii care au consumat nuci,indiferent de vârstă,sex sau etnie.

La cercetare au luat parte adulţi cu vârsta cuprinsă între 20 şi 59 de ani,dar şi persoane de peste 60 de ani. Autorii studiului au constatat că participanţii care au consumat mai multe nuci aveau rezultate semnificativ mai bune la şase teste cognitive,care au inclus teste de memorie,concentrare şi procesare a informaţiei.

Potrivit cercetătorilor,nucile beneficiază de numeroase ingrediente active,care pot contribui la protejarea funcţiilor cognitive. Printre acestea se numără conţinutul ridicat de antioxidanţi,combinaţia de numeroase vitamine şi minerale,dar şi faptul că nucile sunt o sursă importantă de acid alfa-linolenic (ALA),un acid Omega-3 gras,cu efecte benefice asupra sănătăţii inimii şi creierului.

Studiul publicat recent reprezintă prima analiză de mari dimensiuni dedicată legăturii dintre consumul de nuci şi funcţiile cognitive.