Cum te ajută ţelina să te fereşti de bolile cardiace

tratament pentru diabet zaharat jpeg

Pe lângă faptul că este săracă în calorii, ţelina are trei beneficii importante asupra inimii. Descoperă cum te ajută această legumă să te fereşti de bolile cardiace.

Scade tensiunea arterială

Potasiul este un mineral esenţial pentru sănătatea inimii,deoarece normalizează bătăile inimii şi menţine în limite normale nivelul tensiunii arteriale. În compoziţia ţelinei există şi o categorie de fitochimicale care au rol diuretic,contribuind astfel la eliminarea excesului de sare din corp-un factor de risc pentru creşterea tensiunii arteriale şi,implicit,pentru declanşarea infarctului şi a altor boli cardiovasculare. 

Reduce nivelul colesterolului din sânge

Doar prin consumul a două tulpini de ţelină pe zi,îţi reduci nivelul colesterolului din sânge cu până la 7%,potrivit specialiştilor. Acest lucru se datorează uleiului butilftalide din compoziţia acestei legume,care tratează hipertensiunea şi reduce nivelul colesterolului „rău”,în timp ce îl creşte pe cel „bun”. Astfel,există un risc mai mic ca fluxul sangvin să circule mai greu către inimă din cauza depunerii de colesterol pe vasele de sânge.

Relaxează muşchiul inimii şi pereţii arterelor

Inflamaţia este principala cauză care declanşează blocajul arterelor,conducând astfel la boli precum infarc sau atac vascular cerebral. Însă,printr-un consum constant de ţelină poţi diminua la minimum inflamaţiile,deoarece în compoziţia acestei legume se găseşte un antiinflamator natural,luteolina,un bioflavonoid care reduce gradul de oxidare a structurilor ADN. Prin relaxarea muşchiului inimii,dar şi a pereţilor aterelor,riscul de înfundare a acestora se reduce în mod semnificativ.