Cum te descurci când pleci la drum lung cu cei mici în maşină? (P)

1 60373 original jpg jpeg

Obţinerea unui permis auto şi experienţa practică nu fac nimic pentru a pregăti noile mamici pentru provocarea pe care o reprezintă drumurile lungi împreună cu cei mici.

Nu se mai pune problema de condus cu muzica la maxim si geamurile deschise pentru a va bucura de vant si de melodiile preferate. Odata ce unul sau doi micuti energici inchisi intr-un spatiu mic sunt adaugati in ecuatie,drumurile lungi cu masina pot deveni adesea stresante si o adevarata provocare si pentru soferitele cele mai experimentate.

Cu un cor de plansete sau tipete (in functie de varsta) de copilasi pe fundal,este adesea usor sa uiti tot ce stiai despre codul rutier si sofat (invata aici). Nu este nici o rusine sa tragi pe dreapta daca nivelul de stres incepe sa iti afecteze capacitatea de concentrare. Pentru a nu se ajunge,totusi,in acel punct poti urma cateva sfaturi practice:

1. Evita drumurile lungi in care esti singura persoana adulta din masina. Este indeajuns de dificil de planuit o calatorie cu masina chiar si in cazul in care ambii parinti sau cel putin 2 adulti sunt prezenti,drumurile lungi in care singurul adult este soferul sunt aproape imposibile. Vei descoperi rapid ca autoritatea de mama incepe sa nu mai functioneze la fel de bine atunci cand cei mici realizeaza ca trebuie sa te concentrezi la drum si nu poti fi 100% atenta la ce fac acestia in spatele masinii. Daca partenerul nu te poate insoti,apeleaza la o prietena sau o bunica.

2. Muzica pentru drum e o buna modalitate de a ii tine pe cei mici ocupati. Chiar daca calatoriile in familie nu sunt in nici un caz momentul pentru a conduce peste limita de viteza si cu muzica la maxim,asta nu inseamna CD player-ul trebuie lasat nefolosit. Poti alege cateva cantecele pentru copii care sunt destul de alerte pentru a nu te adormi si ii poti incuraja pe cei mici sa ia parte la cateva sesiuni impromptu de karaoke atunci cand plictiseala incepe sa se faca simtita.

3. Fa schimb de volan des cu partenerul. A conduce cu copii in masina este mult mai obositor decat pare la prima vedere. Din acest motiv,atunci cand apare un copil este si momentul in care de multe ori sotii incep sa puna presiune pe partenere pentru a se apuca de rezolvat chestionare auto pe site-uri precum www.i-drpciv.rosi a obtine permisul. Ca proaspata mamica vei descoperi ca a detine un permis de conducere este mult mai util decat ti-ai fi inchipuit vreodata,chiar daca esti casnica.

4. Asigura-te ca ai cu ce sa ii tii ocupati pe cei mici. Pentru a te putea concentra la drum fara prea mult stres si a face calatoria sa para mai putin lunga pentru micuti este important ca acestia sa fie tinuti ocupati. Pentru bebelusi si copiii pana la cativa ani,o jucarie preferata sau paturica pe care o folosesc cand dorm poate fi sursa ideala de confort,pe cand pentru copiii mai mari,o consola portabila poate face minuni. Asigura-te ca acestia nu au motive de disconfort si drumul va parea mult mai scurt.

5. Relaxeaza-te. Daca esti stresata si cei mici vor simiti asta si nu vor face decat sa fie mai incordati si mai greu de linistit. Un drum cu masina impreuna cu cei mici nu trebuie sa fie un motiv de stres,dimpotriva,poate fi o oportunitate ideala de a petrece timp impreuna.

Daca nu te urci la volan chiar zilnic,dar totusi esti pusa in situatia de a pleca la drum lung cu copiii,o solutie buna este sa-ti reamintesti cateva reguli de circulatie completand cateva chestionare autope site-urile de specialitate cu o zi inainte sau chiar in ziua plecarii.



Recente

Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg