Cum te influenţează Luna plină de Crăciun!

1 71893 original jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă spun că Luna are puteri magice, fiind responsabilă pentru modul în care acţionăm şi simţim. Mai mult, studii recente arată că există o legătură între fazele lunare şi anumite afecţiuni.

Nu poţi să adormi

Dacă nu poţi să adormi ori de câte ori este Lună plină,aceasta nu poate fi o coincidenţă. Potrivit unei cercetări efectuată în Elveţia şi publicată în „Current Biology“,oamenii dorm mai puţin şi adorm mai greu când este Lună plină. De asemenea,la aceştia s-a observat o scădere a concentraţiei de melatonină,ceea ce sugerează că luminozitatea Lunii poate interfera cu semnalele de somn ale organismului.

Eşti agitată

Nu este o coincidenţă faptul că cuvântul „lunacy“ (nebunie) îşi are rădăcina în cuvântul latin pentru care înseamnă lună,„luna“. Legenda spune că Luna plină declanşează episoade maniacale la persoanele afectate de tulburarea bipolară şi că duce la stres psihologic în somn. Dar,conform unui articol publicat în „Jurnalul tulburărilor afective“,orice modificare în starea de spirit poate fi atribuită modului în care Luna luminează cerul-cauzând astfel mai multe perioade de nesomn.

Dar,la fel cum luminozitatea Lunii ne poate cauza insomnii,lipsa acesteia ar putea contribui la apariţia depresiei. Un studiu francez arată că au loc mai puţine sinucideri în timpul Lunii pline decât în ​​noul ciclu al fazelor Lunii.

Atracţia gravitaţională a Lunii,puternică

Specialiştii presupun că aceasta influenţează fluidele să curgă prin corpul nostru. De fapt,un studiu din 2004 şi publicat în „International Journal of Nursing Practice“ arată că numărul de internări cu hemoragii gastro-intestinale a crescut semnificativ în timpul Lunii pline.

Mai mult,cercetătorii unui studiu publicat în 2013 în „Interactive Cardiovascular and Thoracic Surgery“ au analizat 210 cazuri de pacienţi aflaţi în convalescenţă după intervenţii chirurgicale pe inimă. Oamenii de ştiinţă au descoperit că cei care au suferit intervenţii chirurgicale pe timp de Lună plină au avut cu 79% mai puţine riscuri să decedeze,decât cei care au fost operaţi pe timp de Lună nouă.

Se crede că Luna grăbeşte naşterea

Se pare că există o creştere a naşterilor în timpul Lunii pline. Cercetătorii au publicat o analiză efectată pe 5 ani în care au analizat peste 167.000 de naşteri în Phoenix. Aceştia nu au găsit nicio asociere între Lună şi naştere. În mod similar,un studiu german a analizat peste 6.700 de naşteri,oamenii de ştiinţă neputând să facă nicio legătură între Lună şi naştere.

Favorizează declanşarea convulsiilor

Oamenii de ştiinţă au analizat decesele bruşte apărute în urma unei crize de epilepsie pe o perioadă de 8 ani. Ei au ajuns la concluzia că 70% din decese au avut loc în timpul unei Luni pline. O altă cercetare arată că Luna plină nu a avut niciun efect asupra crizelor epileptice,dar a fost asociată cu o creştere a convulsiilor nonepileptice.

Următoarea Lună plină va avea loc pe 25 decembrie 2015



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg