Cum te influenţează Luna plină de Crăciun!

1 71893 original jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă spun că Luna are puteri magice, fiind responsabilă pentru modul în care acţionăm şi simţim. Mai mult, studii recente arată că există o legătură între fazele lunare şi anumite afecţiuni.

Nu poţi să adormi

Dacă nu poţi să adormi ori de câte ori este Lună plină,aceasta nu poate fi o coincidenţă. Potrivit unei cercetări efectuată în Elveţia şi publicată în „Current Biology“,oamenii dorm mai puţin şi adorm mai greu când este Lună plină. De asemenea,la aceştia s-a observat o scădere a concentraţiei de melatonină,ceea ce sugerează că luminozitatea Lunii poate interfera cu semnalele de somn ale organismului.

Eşti agitată

Nu este o coincidenţă faptul că cuvântul „lunacy“ (nebunie) îşi are rădăcina în cuvântul latin pentru care înseamnă lună,„luna“. Legenda spune că Luna plină declanşează episoade maniacale la persoanele afectate de tulburarea bipolară şi că duce la stres psihologic în somn. Dar,conform unui articol publicat în „Jurnalul tulburărilor afective“,orice modificare în starea de spirit poate fi atribuită modului în care Luna luminează cerul-cauzând astfel mai multe perioade de nesomn.

Dar,la fel cum luminozitatea Lunii ne poate cauza insomnii,lipsa acesteia ar putea contribui la apariţia depresiei. Un studiu francez arată că au loc mai puţine sinucideri în timpul Lunii pline decât în ​​noul ciclu al fazelor Lunii.

Atracţia gravitaţională a Lunii,puternică

Specialiştii presupun că aceasta influenţează fluidele să curgă prin corpul nostru. De fapt,un studiu din 2004 şi publicat în „International Journal of Nursing Practice“ arată că numărul de internări cu hemoragii gastro-intestinale a crescut semnificativ în timpul Lunii pline.

Mai mult,cercetătorii unui studiu publicat în 2013 în „Interactive Cardiovascular and Thoracic Surgery“ au analizat 210 cazuri de pacienţi aflaţi în convalescenţă după intervenţii chirurgicale pe inimă. Oamenii de ştiinţă au descoperit că cei care au suferit intervenţii chirurgicale pe timp de Lună plină au avut cu 79% mai puţine riscuri să decedeze,decât cei care au fost operaţi pe timp de Lună nouă.

Se crede că Luna grăbeşte naşterea

Se pare că există o creştere a naşterilor în timpul Lunii pline. Cercetătorii au publicat o analiză efectată pe 5 ani în care au analizat peste 167.000 de naşteri în Phoenix. Aceştia nu au găsit nicio asociere între Lună şi naştere. În mod similar,un studiu german a analizat peste 6.700 de naşteri,oamenii de ştiinţă neputând să facă nicio legătură între Lună şi naştere.

Favorizează declanşarea convulsiilor

Oamenii de ştiinţă au analizat decesele bruşte apărute în urma unei crize de epilepsie pe o perioadă de 8 ani. Ei au ajuns la concluzia că 70% din decese au avut loc în timpul unei Luni pline. O altă cercetare arată că Luna plină nu a avut niciun efect asupra crizelor epileptice,dar a fost asociată cu o creştere a convulsiilor nonepileptice.

Următoarea Lună plină va avea loc pe 25 decembrie 2015Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg