Cum tratezi durerile de cap?

tipuri de nevralgii jpeg

Există exemple evidente de medicamente destinate durerilor de cap, însă nu ne vom referi la ele acum. Iată câteva sfaturi utile, pentru momentele în care migrenele tale nu te lasă nici în ruptul capului!

Biofeedback-ul

Biofeedback-ul foloseşte senzori electronici pentru a monitoriza funcţiile corpului,precum tensiunea musculară,temperatura pielii,ritmul cardiac şi tensiunea arterială. Datele obţinute sunt transmise înapoi la pacient prin sunete sau imagini pe calculator. Scopul acetei metode este să-i înveţe pe oameni cum pot controla răspunsurile propriului corp (relaxarea musculară,de exemplu),pentru a preveni durerile de cap.

Acupunctura

În acupunctură,ace subţiri sunt introduse sub piele pentru a realinia fluxul de energie,în organism. În general,acupunctura poate ajuta la prevenirea migrenelor acute (în acelaşi mod ca şi medicamentele) şi are mai puţine efecte secundare negative. Dovezile sugerează că această tehnică ar putea ajuta persoanele cu frecvente dureri de cap,fie ele episodice sau cronice.

Masajul

Ca remediu temporar,încercaţi să-ţi masezi  templele,gâtul,spatele,capul sau umerii. Conform unui studiu restrâns,oameni cu dureri severe de cap,au făcut şase şedinţe de masaj pe săptămână. Aceştia au recunoscut că migrenele au fost mai puţin frecvente în săptămânile respective şi că au dormit bine,preţ de alte trei săptămâni după terminarea tratamentului.

Exerciţiile de relaxare

Respiraţia profundă,muzica relaxantă sau imaginile cu peisaje,pot ajuta în lupta cu durerile de cap. O cercetare mai amănunţită este necesară,cu toate astea. Un studiu pe 90 de persoane a arătat că aceştia s-au simţit mai bine şi au putut dormi mai uşor,după aceste exerciţii relaxante,mai ceva ca după o şedinţă de acupunctură. Pacienţii trebuie să stea liniştiţi,să respire uşor şi să înlăture orice gând. Trebuie apoi să contracte şi să relaxeze,pe rând,anumite grupe musculare,din cap până în picioare,complet conştient.

Botoxul

Cunoscut drept cel mai eficient reductor de riduri,Botox-ul şi injecţiile cu acesta au fost aprobate pentru tratarea adulţilor cu migrene cronice. Mai multe injectii,în jurul capului şi al gâtului,se administrează la fiecare 12 săptămâni pacientului. Unele companii de asigurări acoperă costul ridicat al injecţiilor,pentru unii pacienţi care nu au reuşit să scape de migrene în urma tratamentelor medicamentoase. Două studii ample,finanţate de Allergan,producatorul de Botox,arată scăderea considerabilă a frecvenţei durerilor de cap,însă există şi sceptici în privinţa rezultatelor.Recente

autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg
Proiect  jpg
parola jpg