Curry, o armă eficientă contra diabetului

1 74877 original jpg jpeg

Persoanele care consumă zilnic o cantitate mică de curry au un risc mai mic de a se îmbolnăvi de diabet, chiar dacă prin stilul de viaţă şi moştenirea genetică se confruntă cu riscuri crescute de a dezvolta această maladie.

Curcumina,o substanţă prezentă în turmeric,unul dintre ingredientele condimentului curry,este cunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatorii şi antioxidante.

Studiul s-a desfăşurat pe parcursul a nouă luni,timp în care voluntarii-240 de persoane adulte prediabetice (care prezentau niveluri ridicate de zahăr în sânge,fapt care ar fi putut conduce la diabet de tipul II)-au consumat zilnic o anumită cantitate de curcumină sau o substanţă placebo.

Rezultatele studiului arată că în cazul persoanelor care au luat zilnic câte şase capsule cu extract de curcumină (250 mg) nu s-a înregistrat niciun caz de diabet de tipul II,spre deosebire de cei cărora li s-au administrat capsule placebo,în care s-au înregistrat 19 noi cazuri de diabet.

Suplimentele cu curcumină îmbunătăţesc modul de funcţionare a beta-celulelor aflate în pancreas care produc insulină,hormonul responsabil cu reglarea glicemiei.

Cercetătorii susţin că efectele antiinflamatorii ale curcuminei contribuie la protecţia beta-celulelor,prevenind astfel apariţia diabetului zaharat.



Recente

2150420711 jpg
2150229929 jpg
young beautiful woman lying bed early morning shot from jpg
find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg