Curry, o armă eficientă contra diabetului

1 74877 original jpg jpeg

Persoanele care consumă zilnic o cantitate mică de curry au un risc mai mic de a se îmbolnăvi de diabet, chiar dacă prin stilul de viaţă şi moştenirea genetică se confruntă cu riscuri crescute de a dezvolta această maladie.

Curcumina,o substanţă prezentă în turmeric,unul dintre ingredientele condimentului curry,este cunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatorii şi antioxidante.

Studiul s-a desfăşurat pe parcursul a nouă luni,timp în care voluntarii-240 de persoane adulte prediabetice (care prezentau niveluri ridicate de zahăr în sânge,fapt care ar fi putut conduce la diabet de tipul II)-au consumat zilnic o anumită cantitate de curcumină sau o substanţă placebo.

Rezultatele studiului arată că în cazul persoanelor care au luat zilnic câte şase capsule cu extract de curcumină (250 mg) nu s-a înregistrat niciun caz de diabet de tipul II,spre deosebire de cei cărora li s-au administrat capsule placebo,în care s-au înregistrat 19 noi cazuri de diabet.

Suplimentele cu curcumină îmbunătăţesc modul de funcţionare a beta-celulelor aflate în pancreas care produc insulină,hormonul responsabil cu reglarea glicemiei.

Cercetătorii susţin că efectele antiinflamatorii ale curcuminei contribuie la protecţia beta-celulelor,prevenind astfel apariţia diabetului zaharat.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg