Dansul, o activitate sănătoasă cu nenumărate beneficii

1 57696 original jpg jpeg

Pentru a te bucura de avantajele dansului, nu trebuie să fii un profesionist. Doar pune muzică şi dansează. Aceasta este fără îndoială una dintre cele mai plăcute şi mai sănătoase activităţi pe care le putem face.

Dansul este o activitate fizică care constă în executarea unor paşi ţinând cont de ritmul muzical. Dansul nu este doar distractiv, ci are nenumărate beneficii fizice şi emoţionale.

În plus, este o activitate recomandată de către profesioniştii din domeniul sănătăţii şi experţii de fitness. Nu contează dacă te pricepi sau nu la dans, doar fă-o!

Te ajută să te menţii în formă

Unul dintre principalele avantaje ale dansului este că te menţin în formă şi, implicit, slăbeşti. Acest lucru se datorează faptului că dansul este mai mult decât o activitate recreativă: este un exerciţiu cardiovascular. În timpul lui sunt solicitaţi toţi muşchii din organism. 20 de minute de dans pe zi te ajută să slăbeşti, deoarece arzi multe calorii.

Îţi îmbunătăţeşte starea de dispoziţie

Dansul influenţează direct starea ta de spirit. Când dansezi, mintea şi corpul tău se concentrează numai pe această activitate fizică distractivă. În plus, în timpul dansului uiţi de toate problemele şi se reduce nivelul de stres. Totodată, creierul eliberează în organism dopamină şi adrenalină, doi hormoni care induc sentimentul de fericire.

Îţi faci prieteni

Avantajul dansului este că indiferent unde te afli, îţi poţi face mai mulţi prieteni. În timp ce dansezi, mişcările vorbesc pentru tine. Iar eliberarea dopaminei şi adrenalinei în organism te ajută să devii mai sociabilă şi mai prietenoasă. Dacă eşti o persoană timidă, dansul te poate ajuta să ai mai multă încredere în tine şi să legi noi prietenii.

Îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară

Dacă suferi de afecţiuni cardiovasculare sau vrei să le previi, ar trebui să ştii că dansul te ajută în acest sens. Prin dans sunt eliminate mai repede toxinele acumulate în sânge, fiind cele care afectează sănătatea inimii. În plus, în timp ce dansezi, ritmul cardiac creşte. Acest lucru permite ca sângele să circule mai bine în întregul corp.

Acestea sunt principalele beneficii ale dansului. De acum încolo vei avea suficiente motive să ieşi pe ringul de dans. Trebuie doar să te mişti aşa cum îţi spune corpul. Învaţă mişcări din diferite genuri muzicale, pe care să le adaptezi cu uşurinţă în orice situaţie. În plus, ai opţiunea de a merge la cursuri de dans sau de a învăţa prin tutorialele pe care le găseşti pe internet.

Credit foto: www.steptohealth.com



Recente

Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg