De ce ar trebui să consumi grepfrut

1 59642 original jpg jpeg

Secretul acestui fruct amărui nu îl reprezintă doar conţinutul bogat de vitamina C; în caz că nu ştiai, acest citric dolofan are numeroase beneficii pentru sănătatea ta. Iată-le!

Grepfrutul are un conţinut scăzut de calorii:42 de calorii la 100 de grame şi,de aceea,este indicat în curele de slăbire.  

Ajută la absorbţia de carbohidraţi în organism. Consumul de suc de grepfrut te va ajuta să arzi grăsimea stocată.

Fructele de grepfrut sunt bogate în enzime,care ajută în reducerea straturilor adipoase. În plus,sunt sărace în sodiu şi au un conţinut ridicat de apă,care va menţine senzaţia de saţietate.

Este plin de flavonoizi care ajută în lupta contra infecţiilor corpului şi menţine organismul „curat”,fără agenţi cancerigeni.  

Licopenul este pigmentul carotenoid care dă culoarea roşie grepfrutului,dar este,în acelaşi timp,şi un agent puternic împotriva tumorilor cancerigene,acţionând ca un aspirator de radicali liberi (cauzatori de cancer).

Grepfrutul roz şi cel roşu au niveluri ridicate de beta-caroten,necesar pentru sănătatea ochilor.  

Consumul de grepfrut poate reduce nivelul colesterolului cu până la 15%,dar  şi pe cel al trigliceridelor,cu până la 17%. Grepfrutul asigură,de asemenea,sănătatea inimii şi reduce bolile de inimă.

Citeşte şi:

Dieta cu citrice te menţine în formă

Ce boli previi dacă ai o greutate normală