De ce consumul de dulciuri te predispune la răceli
Specialiştii atrag atenţia că indiferent de tipul de zahăr pe care îl consumăm, organismul nostru are de suferit.
Fie că alegi să consumi zahăr brun sau alb,capacitatea de apărare a organismului în faţa virusurilor şi a bacteriiilor scade la 75% sau chiar mai puţin în doar 4-6 ore după ce ai consumat dulciuri.În plus,studii efectuate de-a lungul timpului arată că un consum mare de zahăr inhibă efectele benefice pe care le are vitamina C asupra corpului.Specialiştii în domeniul medical susţin că structura chimică a zahărului este asemănătoare cu cea a vitaminei C. Din acest motiv,când celulele albe din sânge au nevoie de mai multă vitamina C dar corpul nu dispune de cantitatea necesară,acestea folosesc din greşeala ca substitut glucoza.Astfel,cu cât cantitatea de glucoză din sânge este mai mare,cu atât nivelul vitaminei C din corp scade. Spre exemplu,dacă nivelul glucozei din sânge a ajuns la 120,celulele albe din corp au o putere de doar 75% de a absorbi şi de a distruge virusurile şi bacteriile.Acest nivel al glucozei se atinge cu uşurinţă,dacă în dietă sunt incluse alimente precum prăjituri,sucuri carbogazoase şi chiar fructe bogate în fructoză.