De ce cred românii că mâncarea gătită este cea mai sănătoasă

1 66556 original jpg jpeg

Conform studiului calitativ realizat, luna trecută, de Exact Cercetare şi Consultanţă, mâncarea gătită în casă este percepută de români ca fiind mai sănătoasă şi "mai sigură" decât alte preparate.

 ată care sunt obiceiurile alimentare ale românilor şi ce îi îngrijorează. În urma intervievării a 16 subiecţi de ambele sexe,cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani,se arată că românii apreciază mult mâncarea gătită,în special datorită gustului. "Chiar dacă mâncarea gătită este considerată sănătoasă, trebuie subliniat însă că este săţioasă, condimentată şi, mai ales, bogată în grăsimi",afirmă Denisa Iacoboaea,Qualitative Researcher Executive la Exact Cercetare şi Consultanţă,coordonatorul studiului.

Obiceiuri alimentare

Considerată cea mai importantă masă a zilei,micul dejun este totuşi şi cel mai neglijat. Cei mai mulţi repondenţi preferă să sară peste micul dejun sau să îl înlocuiască cu ceva ce poate fi servit rapid (covrig,măr,iaurt cu cereale,sandvici). Cafeaua este însă cel mai des întâlnit substitut al micului dejun. În majoritatea cazurilor,prânzul este "o masă caldă",indiferent dacă mâncarea este cumpărată sau preparată în casă. Cina este,de regulă,uşoară,compusă din alimente slab calorice.

Află mai multe informaţii utile de aici.