De ce e bine să bei apă pe stomacul gol

1 74490 original jpg jpeg

S-au scris sute de mii de pagini. S-au făcut zeci de campanii prin intermediul tuturor căilor de comunicare în masă. Toate vorbesc despre acelaşi lucru: importanţa hidratării pentru organismul nostru.

Medicii recomandă să bei aproape 2 litri de apă pe zi,dar mai ales insistă să bei un pahar de apă dimineaţa pe stomacul gol,imediat după ce te-ai trezit. De ce?

Pentru japonezi,este unul din cele mai sănătoase obiceiuri. Dacă au văzut că un pahar de apă băut dimineaţa imediat după trezire înseamnă sănătate şi un tonus mai bun,au făcut din aceasta un obicei la care nu mai vor să renunţe.

Beneficiile unui obicei sănătos

Să bei apă dimineaţa,pe stomacul gol,poate fi un uriaş beneficiu pentru sănătatea ta,spun specialiştii în domeniu. Uneori,tindem să complicăm lucrurile atunci când vine vorba despre sănătatea noastră.

Câţiva paşi simpli însă,cum este băutul apei pe stomacul gol,ne pot schimba uşor atitudinea şi implicit starea sănătăţii. Un pahar de apă băut imediat după trezire nu numai că îţi curăţă stomacul,dar contribuie la reducerea riscului de a te îmbolnăvi de diverse afecţiuni.

Mai întâi,acţionează asupra colonului,pe care îl curăţă şi îmbunătăţeşte şansele stomacului de a absorbi nutrienţii. Un sistem digestiv care funcţionează mai bine se îngrijeşte automat de multe alte lucruri.

Citeşte continuarea articolului pe clicksanatate.ro.