De ce e bine să bei ceai chiar şi pe caniculă. Iată motivele care te vor surprinde!

1 70700 original jpg jpeg

Poate că nu mai simţi nevoia să consumi băuturi calde când afară temperaturile sunt ridicate, însă ceaiul face minuni pentru sănătate, mai ales vara.

Ţine la distanţă diabetul

Potrivit unui studiu efectuat recent,persoanele care beau 2-3 ceşti de ceai pe zi au un risc mai mic de a suferit de diabet. Acest beneficiu este dat de cantitatea mare de antioxidanţi care se găseşte în compoziţia ceaiurilor. 

Are grijă de inima ta!

Temperaturile ridicate pot afecta inima,de aceea este necesar să te hidratezi corespunzător şi să te fereşti de razele arzătoare ale soarelui.

Chiar dacă pe moment,ceaiul creşte temperatura corpului,după câteva minute revine la normal şi astfel,faci faţă mai uşor caniculei. În plus,antioxidanţii din compoziţia ceaiului protejează inimă,ferindu-te astfel de bolile cardiace care-ţi pot pune viaţa în pericol.

Te fereşte de cancerul mamar

Dacă obişnuieşti să bei ceaiuri bogate în polifenoli,află că ai un risc cu 21% mai mic de a suferi de cancer mamar,potrivit specialiştilor. Bea cu încredere,ceai rooibos,ceai verde,alb sau negru.

Meţine sub control tensiunea arterială

Cercetătorii australian au descoperit un alt motiv bun pentru care este indicat să bei zilnic ceai-îţi menţii sub control tensiunea arterială,cu atât mai mult cu cât eşti hipertensivă.