De ce e bine să consumi grepfrut vara. Iată motivele!
Chiar dacă nu este un fruct de sezon, grepfrutul ar trebui consumat în orice anotimp, cu atât mai mult vara, deoarece are efecte uimitoare asupra organismului.
Te ajută să slăbeşti
Acum,mai mult ca oricând,îţi doreşti să ai o siluetă care să întoarcă privirile celor din jur? Atunci consumă grepfrut zilnic,pentru că nu conţine grăsimi şi este extrem de sărac în calorii. În plus,în compoziţia acestui fruct se găseşte o enzimă care stimulează arderea depozitelor de grăsimi.
Menţine tinereţea pielii
Razele arzătoare ale soarelui atacă tenul,grăbind astfel procesul de îmbătrânire a pielii. Din această cauză,te poţi confrunta cu pete pigmentare şi riduri. Însă,efectele negative ale razelor UV pot fi ţinute la distanţă printr-un consum constant de grepfrut. Fructul conţine din plin vitamina C,un antioxidant care stimulează producţia de colagen din corp,o proteină esenţială care menţine elasticitatea pielii.
Specialiştii au descoperit că acest fruct previne îmbătrânirea pielii şi datorită altor substanţe nutritive pe care le conţine din plin. Acestea încetinesc îmbătrânirea prematură a celulelor şi previne deteriorarea lor,ceea ce înseamnă că tenul tău se va menţine tânăr şi frumos pentru mai mult timp.
Are grijă de inima ta!
Temperaturile ridicate pot afecta inima,mai ales dacă eşti hipertensivă sau ai colesterolul mărit. Pentru a-ţi proteja inima,este indicat să consumi grepfrut zilnic,deoarece în compoziţia lui se găseşte şi potasiu,un mineral care reglează tensiunea arterială. Pe de altă parte,pectina,o fibră insolubilă prezentă în grepfrut,curăţă arterele de depozitele de calciu şi de colesterol,care pot pune în pericol sănătatea inimii prin încetinirea fluxului de sânge către acest organ vital.
Dacă iei antibiotice,medicamente pentru fluidizarea sângelui sau ai probleme cu rinichii,este necesar să vorbeşti cu medicul înainte de a consuma grepfrut.