De ce e bine să consumi pepene roşu

1 63960 original jpg jpeg

Pe lângă faptul că este un aliment alcătuit din apă şi zahăr, pepenele roşu conţine şi numeroase vitamine, minerale, antioxidanţi şi puţine calorii. Iată de ce este bine să-l incluzi în regimul alimentar!

Reduce tensiunea arterială

Potrivit unui studiu publicat de „American Journal of Hypertension“ cercetătorii au ajuns la concluzia că introducerea în dietă a pepenelui roşu reduce tensiunea arterială şi ţine departe bolile de inimă.

Citeşte şi:

 Dieta cu pepene face minuni

Pepene galben vs. pepene roşu:ce alegi?

Reglează digestia

Datorită conţinutului său de apă şi fibre,pepenele roşu ajută la prevenirea constipaţiei şi contribuie la păstrarea unui tract digestiv sănătos.

Hidratează organismul

Deoarece este alcătuit din 92% apă şi din electroliţi importanţi,este bine să ai la îndemână pepene roşu în timpul lunilor fierbinţi de vară pentru a preveni deshidratarea.

Îmbunătăţeşte calitatea somnului

Colina este un nutrient foarte important şi versatil,care se găseşte în pepenele roşu. Acest nutrient îmbunătăţeşte calitatea somnului şi capacitatea de învăţarea şi memorare. Totodată,ajută la menţinerea structurii membranelor celulare,la transmiterea impulsurilor nervoase,la absorbţia grăsimilor şi reduce inflamaţiile.

Ţine departe cancerul

Datorită prezenţei vitaminei C,precum şi a altor antioxidanţi,pepenele roşu combate formarea radicalilor liberi cunoscuţi ca fiind cei care favorizează apariţia cancerului.

Reduce durerile musculare

Consumul de pepene roşu reduce durerile musculare şi îmbunătăţeşte timpul de recuperare,în urma efortului exercitat în timpul exerciţiilor fizice. Cercetătorii cred că acest lucru se întâmplă datorită aminoacidului L-citrulină care se întâlneşte în pepenele roşu.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg