De ce e bine să mănânci clementine

„Copiii" portocalelor şi mandarinelor sunt în topul recomandărilor specialiştilor pentru acest sezon. Aşa că dacă vrei să descoperi combinaţia între textura fină a mandarinei şi aroma portocalei, nu ezita să le strecori în dieta zilnică. Iata de ce e bine să mănânci clementine.
Nu ştii care sunt beneficiile miraculoase ale clementinelor? Pe lângă faptul că abundă în vitamina C,un antioxidant puternic care întăreşte sistemul imunitar şi menţin ridicat nivelul colagenului (esenţial pentru o piele fermă),clementinele conţin potasiu,un mineral bun pentru inimă şi fibre,necesare unei digestii bune.
Aşadar,clementinele pot fi consumate zilnic,mai ales în sezonul rece,când corpul deţine mai puţine substanţe nutritive din cauza că alimentaţia din timpul iernii este mai săracă în vitamine şi minerale.
În plus,clementinele nu sunt un „duşman” al siluetei,de aceea le poţi consuma cu încredere chiar dacă vrei să slăbeşti. O clementină de dimensiune medie conţine doar 40 de calorii,motiv pentru care poate fi consumată pe post de gustare sau înaintea unui antrenament fizic.
Dacă vrei să consumi mai puţine dulciuri de sărbători,înlocuieşte cozonacul,turta dulce şi alte deserturi tradiţionale cu gustoale clementine,care te vor ajuta să-ţi ţii în frâu pofta de dulce. Astfel,vei consuma mai puţine calorii pe zi,ceea ce înseamă că riscul de a acumula kilograme în plus se va reduce în mod considerabil.
Nu în ultimul rând,clementinele pot fi consumate cu o oră,două înainte de un festin culinar,deoarece substanţele din compoziţia lor inhibă efectele negative ale mâncărurilor bogate în grăsimi şi zahăr.