De ce femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii

1 65752 original jpg jpeg

Conform statisticilor, femeile au o durată de viaţă mai mare decât a bărbaţilor. Diferenţa între cele două sexe este semnificativă. În medie, o femeie trăieşte cu 5-6 ani mai mult decât un bărbat. Cercetătorii au descoperit câteva elemente care explică de ce femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii.

Încă din momentul concepţiei,bărbaţii pleacă cu un minus faţă de femei. Pe parcursul dezvoltării intrauterine,fetuşii masculi sunt mai predispuşi la infecţii prenatale şi la alte probleme medicale. Astfel,chiar dacă în momentul concepţiei numărul băieţilor este de 2,5 ori mai mare decât al fetelor,până la momentul naşterii raportul se echilibrează.

Pe de altă parte,băieţii se dezvoltă mult mai încet decât fetele,atât în uter,cât şi până la pubertate. Acest fapt creşte riscul unei morţi premature sau riscul subdezvoltării la nivelul plămânilor şi al creierului. Concluzionând,biologic,încă de la naştere bărbaţii sunt mai vulnerabili decât femeile.

Depresia – unul dintre factorii care ne răspund la întrebarea de ce femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii

Un alt aspect care determină o rată mai mare a mortalităţii în rândul bărbaţilor este depresia,în special la persoanele în vârstă. Tentativele acestora de suicid au mai multe şanse de reuşită decât în cazul femeilor.

Pe de altă parte,fenomenul ar putea fi explicat,în parte,şi de modul diferit de funcţionare a sistemului imunitar. Viteza cu care acesta îmbătrâneşte este mai mică în cazul femeilor,au descoperit experţii de la Universitatea de Medicină şi Stomatologie din Tokyo. Concluzia este susţinută de un alt studiu,efectuat de cercetătorii de la College School of Medicine din Londra,care au observat că sistemul imunitar al femeilor este mai puternic decât cel al bărbaţilor şi că produce mai multe leucocite care luptă împotriva infecţiilor.

Femeile se îmbolnăvesc mai târziu de inimă. Mortalitatea provocată de bolile cardiace este pe primul loc atât la femei cât şi la bărbaţi,dar la femei se manifestă mai târziu. La bărbaţi boala se poate manifesta încă de la 30 sau 40 de ani,iar la femei cu aproximativ 10 ani mai târziu.

De ce femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii:femeile sunt mai atente cu sănătatea lor

Femeile sunt mai atente cu sănătatea lor. Studiile arată că 28% dintre bărbaţi nu merg regulat la un control medical. Specialiştii spun că aceasta este o formă a „sindromului John Wayne”:bărbaţii tind să ignore simptomele unei boli şi nu merg la medic,de teamă că vor afla că au o problemă. Femeile beau mai puţin alcool,fumează mai puţin şi merg mai des la medic. Femeile au şi mai mult estrogen decât bărbaţii,ceea ce le protejează de afecţiunile cardiovasculare până la perioada menopauzei.

În ceea ce priveşte durata vieţii,România ocupă locurile 41 (pentru bărbaţi),respectiv 37 (pentru femei),dintr-un total de 53 de ţări,cu o speranţă de viaţă de 70,2 de ani pentru bărbaţi şi 77,6 de ani pentru femei.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg