De ce minţim

1 73141 original jpg jpeg

Nu este niciun secret: cu toţii minţim. Oricând avem ocazia să cosmetizăm adevărul, să-l omitem sau să-l inventăm, pentru că ne ajută să ocupăm un loc de muncă mai bine plătit, de exemplu, minţim fără să ne gândim la consecinţe.

Când minţim,fie o facem pentru o cauză nobilă,cum ar fi să-i spunem unei persoane care încearcă să piardă în greutate că rezultatele se văd deja,fie prezentăm un adevăr imaginar în avantajul nostru,motivele,spun oamenii de ştiinţă,fiind legate de stima de sine. „Atunci când ne scade stima de sine,apelăm fără ezitare la minciuni salvatoare“,afirmă psihologul american Robert Feldman.

…din compasiune

Uneori,minciuna reprezintă un rău necesar la care apelăm chiar şi de câteva ori pe zi. „Chiar mă gândeam la tine şi voiam să te sun…!“,„Şi mie mi-e dor de tine!“ sau,poate cea mai gravă dintre minciunile într-un cuplu:„Şi eu te iubesc!“,care apare din compasiune şi dorinţa de a nu răni sentimentele celuilalt. Din păcate,acesta va suferi mai devreme sau mai târziu,de două ori mai puternic,o dată că nu-i sunt împărtăşite trăirile şi a doua,că a fost minţit.

Omiterea,tot un neadevăr

Ne împrietenim cu minciunile încă de mici copii,când nu avem percepţia realităţii,apoi ne bazăm pe „ajutorul“ lor în adolescenţă şi la maturitate şi până la sfârşit. Mulţi dintre cei care părăsesc această lume o fac cu demnitate,spunând că nu le este frică de ce urmează sau că nu mai simt durerile.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg