De ce nu e bine să bei ceai dimineaţa

1 65988 original jpg jpeg

Îţi place să bei o cană de ceai cald dimineaţa, exact după ce te-ai dat jos din pat? Ei bine, nu este cea mai bună ideea, deoarece îţi poţi agrava unele probleme de sănătate. Iată care anume!

Înainte să te răsfeţi cu o cană de ceai aromat este bine să te speli pe dinţi,deoarece igiena orală este extrem de importantă şi-ţi influenţează sănătatea! Iată de ce nu este bine ca primul lucru pe care-l faci dimineaţa să fie savurarea unui ceai.

 Creşte nivelul de aciditate în stomac 

Atunci când dormi,în special noaptea,microorganismele şi bacteriile îţi infestează gura. Ele sunt responsabile de respiraţia urât mirositoare. Mai mult,dacă bei ceva dimineaţa,înainte de igiena orală,toate aceste bacterii vor ajunge în sistemul digestiv. Astfel,va creşte nivelul de aciditate.

Când bacteriile ajung în stomac,ele interacţionează cu bacteriile bune şi-ţi pot da peste cap buna funcţionare a metabolismului.

O cană de ceai pe stomacul gol poate provoca inflamaţii la stomac,ceea ce creşte riscul de infecţii. În timp,aceste infecţii pot provoca ulcer.

Nu este indiat ca persoanele care suferă de anemie sau care au nivelul de fier scăzut să bea ceai dimineaţa,deoarece acesta poate să influenţeze gradul de absorbţie al fierului de către organism.

Îţi afectează sănătatea orală

Când bei ceai sau alte băuturi cu un grad ridicat de aciditate,înainte să te speli pe dinţi,bacteriile interacţionează cu moleculele de zahăr şi cresc nivelul de aciditate,ceea ce erodează smalţul dinţilor. Astfel,eşti preduspusă la apariţia cariilor dentareşi la gingivită.