De ce nu trebuie să sari peste micul dejun!

1 74039 original jpg jpeg

De cele mai multe ori, dimineaţa ne grăbim spre servicu, facultate sau să ducem copilul la şcoală, şi nu mai avem timp să mâncăm micul dejun. Dar, din păcate, acest lucru duce la dezvoltarea mai multor probleme de sănătate în timp.

După cum însuşi numele o spune,micul dejun este masa cea mai importantă pentru organism. Aceasta este între cină şi masa de prânz dar,de multe ori,corpul nu primeşte acea masă. În acest caz,corpul intră într-o starea prelungită de repaus alimentar. Având un mic dejun sănătos,îţi începi ziua cu multă energie şi hrană.Lipsa acestor două nu afectează doar sănătatea fiziologică,ci şi starea psihologică. Poţi suferi de modificări ale dispoziţiei,iritaţie sau lipsă de concentraţie. Efectele secundare ale nemâncării micului dejun pot fi extrem de grave pe termen lung.

Iată care sunt efectele secundare pe care le are asupra organismului: 1. Te îngraşi

Atunci când sari peste micul dejun,dimineaţa corpul se pregăteşte pentru conservarea energiei şi,prin urmare,atunci când mănânci,organismul n-o foloseşte. În schimb,o economiseşte pentru a o folosi ulterior şi acest lucru reduce metabolismul. Prin urmare,eşti la un risc mare de a te îngrăşa,în timp ce persoanele care mănâncă,nu au acest risc. În plus,atunci când te abţii de la micul dejun,eşti predispusă la mai multe greşeli alimentare în orice moment al zilei.

2. Eşti irascibilă

Dacă sari peste micul dejun,te simţi mai obosită şi irascibilă. Stomacul gol nu te lasă în pace,indiferent de cât de mult îl ignori. În plus,persoanele care mănâncă micul dejun sunt mai active şi pozitive,în timp ce ceilalţi nu.

3. Eşti expusă riscului de a dezvolta probleme cardiovasculare

Studiile au arătat că persoanele care nu mănâncă micul dejun sunt expuse riscului de a suferi de atac de cord. În plus,pot dezvolta hipertensiune,dar şi alte probleme cardiovasculare,deoarece inima este mereu expusă acestui risc.

4. Eşti expusă riscului de a dezvolta diabet zaharat de tip 2

Acest lucru este valabil pentru femei. Studiile au arătat că mai mult de 54 % dintre femei nu iau micul dejun dimineaţa. Acest lucru înseamnă că sunt expuse riscului de a dezvolta diabet de tip 2. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să rămâi sănătoasă şi puternică.

5. Duce la apariţia migrenelor

Să nu mănânci micul dejun înseamnă că mănânci abia peste 12 ore. Acest lucru poate duce la scăderea nivelului de glicemie din sânge,sunt declanşaţi diferiţi hormoni care cresc tensiunea arterială şi care duc în cele din urmă la apariţia durerilor de cap şi a migrenelor.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg