De ce să bei apă caldă cu turmeric în fiecare zi

1 68100 original jpg jpeg

Turmericul este unul dintre cele mai utile condimente, deoarece are proprietăţi antiîmbătrânire, antiinflamatoare şi antioxidante. Iar acest ingredient minunat poate fi de mare ajutor în tratarea a numeroase afecţiuni.

Ingredientul principal responsabil pentru toate aceste beneficii este curcumina. Efectele sale uimitoare au fost dovedite în mai mult de 7.000 de articole ştiinţifice.

Ameliorează simptomele artritei

Conform unui studiu realizat în 2012,turmericul are o activitate mai puternică decât diclofenacul,medicament antiinflamator nesteroidian recomandat în tratamentul durerii şi a inflamării articulaţiilor.

De ajutor în diabetul zaharat de tip 2

Un studiu efectuat de oamenii de ştiinţă de la Auburn University şi publicat în „Biochemistry and Biophysical Research Communications“,în 2009,arată ca suplimentele cu turmeric pot fi de mare ajutor în procesul de inversare a diabetului zaharat.

Îmbunătăţeşte digestia

Folosirea regulată a turmericului îmbunătăţeşte digestia,deoarece stimulează eliberarea bilei.

Protejează ficatul

Este dovedit ştiinţific faptul că acest condiment este unul dintre cele mai eficiente în păstrarea sănătăţii ficatului. El previne deteriorarea ficatului şi regenerează celulele hepatice afectate. Mai mult decât atât,stimulează,de asemenea,producţia de bilă şi funcţia vezicii biliare.

Are grijă de sănătatea creierului şi a inimii

Cercetările au arătat că există o legătură puternică între tulburările cognitive,cum sunt demenţa şi boala Alzheimer.

Mai mult,curcumina,ingredientul activ din turmeric,împiedică depunerile de grăsime în artere şi previne formarea cheagurilor de sânge. Revista „Biological and Pharmaceutical Bulletin“ a publicat rezultatele unui studiu în 2011 care arată că sănătatea inimii este îmbunătăţită semnificativ,în doar 3 săptămâni,în urma unui tratament cu suplimente cu turmeric.

Cum pregăteşti remediul natural

Prin urmare,apa caldă cu turmeric este una dintre băuturile-medicament indicată într-o gamă largă de afecţiuni. Pentru a o pregăti,adaugă într-un pahar cu apă caldă o linguriţă de turmeric. Omogenizează foarte bine ingredientele şi bea conţinutul în fiecare zi.