De ce să eviţi consumul de orez alb

1 58237 original jpg jpeg

Orezul este ingredientul cheie în multe reţete pe care le prepari zilnic. Ştiai, însă, că această cereală poate dăuna sănătăţii? Află de ce nu este bine să consumi orezul alb în cantităţi mari!

Creşte indicele glicemic

Potrivit unui studiu britanic,persoanele care mănâncă zilnci orez alb au şanse mai mari de a dezvolta dibaet zaharat de tip 2. Femeile sunt cele mai expuse acestui risc.

O porţie de orez alb (158 g) creşte posibilitatea de a dezvolta diabet zaharat cu 10%. Explicaţia constă în faptul că acest tip de orez conţine mai puţine fibre,magneziu şi vitamine decât orezul brun.

Afectează şi persoanele sănătoase

Nutriţioniştii susţin că orezul alb influenţează nivelul indicelui glicemic şi provoacă,în felul acesta,creşterea zahărului în sânge. Glicemia este afectată chiar şi în cazul persoanele care nu suferă de diabet.

Chiar dacă îţi place orezul şi nu poţi renunţa la el,consumă-l cu moderaţie şi încearcă să-l înlocuieşti cu cereale integrale.

Citeşte şi:

4 condimente pentru o sănătate de fier

Usturoiul – 35 de beneficii pentru sănătate



Recente

anna keibalo dzMWKurYlUE unsplash jpg
aura energetica 2459091977 jpg
Vrei ca oaspet¦ªii hotelului ta¦åu sa¦å te recomande prietenilor s¦ªi familiei jpg
shutterstock 1242058546 jpg
closeup serious nice businesswoman with coffee jpg
un barbat in varsta se uita pe un telefon mobil tinand in amna un card de credit jpg
Cartea Sanatatii v11 Mihai Craiu jpg
close up young attractive charismatic woman isolated jpg
2025 06 13 Native 3 din 3, WestGate Studios, iunie (1) jpg
60 61 shutterstock 2482655649 jpg
Vrei mai multa vizibilitate pentru afacerea ta O agentie de marketing online iti poate aduce succesul jpg
tarot shutterstock 2080451098 jpg
shopping 1499445875 jpg
incredere in sine 2483755871 jpg
test jpg
young business woman sitting cahir working computer jpg
livemint jpg
test iluzie jpg
firma de curatenie bucuresti jpg
trifoi cu 4 foi jpg