De ce să eviţi consumul de orez alb

1 58237 original jpg jpeg

Orezul este ingredientul cheie în multe reţete pe care le prepari zilnic. Ştiai, însă, că această cereală poate dăuna sănătăţii? Află de ce nu este bine să consumi orezul alb în cantităţi mari!

Creşte indicele glicemic

Potrivit unui studiu britanic,persoanele care mănâncă zilnci orez alb au şanse mai mari de a dezvolta dibaet zaharat de tip 2. Femeile sunt cele mai expuse acestui risc.

O porţie de orez alb (158 g) creşte posibilitatea de a dezvolta diabet zaharat cu 10%. Explicaţia constă în faptul că acest tip de orez conţine mai puţine fibre,magneziu şi vitamine decât orezul brun.

Afectează şi persoanele sănătoase

Nutriţioniştii susţin că orezul alb influenţează nivelul indicelui glicemic şi provoacă,în felul acesta,creşterea zahărului în sânge. Glicemia este afectată chiar şi în cazul persoanele care nu suferă de diabet.

Chiar dacă îţi place orezul şi nu poţi renunţa la el,consumă-l cu moderaţie şi încearcă să-l înlocuieşti cu cereale integrale.

Citeşte şi:

4 condimente pentru o sănătate de fier

Usturoiul – 35 de beneficii pentru sănătate



Recente

femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg
pexels yankrukov 7233912 jpg