De ce să eviţi consumul de orez alb

1 58237 original jpg jpeg

Orezul este ingredientul cheie în multe reţete pe care le prepari zilnic. Ştiai, însă, că această cereală poate dăuna sănătăţii? Află de ce nu este bine să consumi orezul alb în cantităţi mari!

Creşte indicele glicemic

Potrivit unui studiu britanic,persoanele care mănâncă zilnci orez alb au şanse mai mari de a dezvolta dibaet zaharat de tip 2. Femeile sunt cele mai expuse acestui risc.

O porţie de orez alb (158 g) creşte posibilitatea de a dezvolta diabet zaharat cu 10%. Explicaţia constă în faptul că acest tip de orez conţine mai puţine fibre,magneziu şi vitamine decât orezul brun.

Afectează şi persoanele sănătoase

Nutriţioniştii susţin că orezul alb influenţează nivelul indicelui glicemic şi provoacă,în felul acesta,creşterea zahărului în sânge. Glicemia este afectată chiar şi în cazul persoanele care nu suferă de diabet.

Chiar dacă îţi place orezul şi nu poţi renunţa la el,consumă-l cu moderaţie şi încearcă să-l înlocuieşti cu cereale integrale.

Citeşte şi:

4 condimente pentru o sănătate de fier

Usturoiul – 35 de beneficii pentru sănătate



Recente

2150229929 jpg
young beautiful woman lying bed early morning shot from jpg
find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg