De ce să eviţi consumul de orez alb

1 58237 original jpg jpeg

Orezul este ingredientul cheie în multe reţete pe care le prepari zilnic. Ştiai, însă, că această cereală poate dăuna sănătăţii? Află de ce nu este bine să consumi orezul alb în cantităţi mari!

Creşte indicele glicemic

Potrivit unui studiu britanic,persoanele care mănâncă zilnci orez alb au şanse mai mari de a dezvolta dibaet zaharat de tip 2. Femeile sunt cele mai expuse acestui risc.

O porţie de orez alb (158 g) creşte posibilitatea de a dezvolta diabet zaharat cu 10%. Explicaţia constă în faptul că acest tip de orez conţine mai puţine fibre,magneziu şi vitamine decât orezul brun.

Afectează şi persoanele sănătoase

Nutriţioniştii susţin că orezul alb influenţează nivelul indicelui glicemic şi provoacă,în felul acesta,creşterea zahărului în sânge. Glicemia este afectată chiar şi în cazul persoanele care nu suferă de diabet.

Chiar dacă îţi place orezul şi nu poţi renunţa la el,consumă-l cu moderaţie şi încearcă să-l înlocuieşti cu cereale integrale.

Citeşte şi:

4 condimente pentru o sănătate de fier

Usturoiul – 35 de beneficii pentru sănătate



Recente

Test de personalitate  Esti diplomat sau direct  Sursa foto shutterstock 620872658 jpg
shutterstock 1823248277 jpg
Pierderea timpului are efecte benefice  Sursa foto shutterstock 1829531144 jpg
Ce inseamna acceptarea unui pahar cu apa la interviul de angajare  Sursa foto shutterstock 36868639 jpg
shutterstock 2471109131 jpg
Semne de stres  Sursa foto shutterstock 275235305 jpg
shutterstock 1053889430 jpg
test personalitate jpg
shutterstock 648955570 jpg
shutterstock 2447339851 jpg
shutterstock 2396189361 jpg
Semne ale stresului prelungit  Sursa foto shutterstock 2464854189 jpg
shutterstock 1940898988 jpg
shutterstock 2207820057 jpg
Noaptea in vise  Semnificatii  Sursa foto shutterstock 1168754116 jpg
shutterstock 1212654949 jpg
Test  Alege culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1897930903 jpg
shutterstock 1911831463 jpg
shutterstock 2022891497 jpg
shutterstock 1849643608 jpg