De ce te balonezi

1 68101 original jpg jpeg

Ai observat că zi de zi te balonezi? Specialiştii spun că anumite alimente şi băuturi pot contribui la apariţia distensiei abdominale. În plus, acest disconfort apare şi ca urmare a unor obiceiuri nesănătoase.

Bei băuturi carbogazoase

Bulele din băuturile răcoritoare pot favoriza apariţia balonării. În plus,dacă acestea sunt consumate cu un pai,se ingerează mai mult aer decât în mod normal,ceea ce contribuie şi mai mult la apariţia distensiei.

Consumi legumele crucifere crude

O contribuţie majoră la producţia de gaze în intestine,ce duce la umflarea abdomenului este consumul de crucifere crude. Acestea trebuie mâncate cu moderaţie,dacă balonareaeste o problemă. Dacă sunt gătite la aburi,acestea ajută la reducerea distensiei.

Mesteci gumă

În timp ce mesteci gumă înghiţi mai mult aer decât este normal. În cazul în care balonarea devine o problemă,este bine să eviţi acest obicei sau poţi să bei apă în timpul mestecatului.

Consumi prea multă sare

Prea multa sare în dietă poate contribui la distensie excesivă. În timpul osmozei,apa este atrasă de sare. Când alimentele foarte sărate ajung în sistemul digestiv,apa ajunge în intestine  provocând balonarea.

Mănânci prea repede

Majoritatea dintre noi mănâncă rapid,astfel încât să nu piardă mult timp şi să se întoarcă la locul de muncă. Din păcate,consumul repede de alimente poate provoca balonare în două moduri diferite.

În primul rând,rapiditatea cu care mănânci poate favoriza ingerarea unei cantităţi excesive de aer care ajunge în stomacşi intestine,provocând balonarea. În al doilea rând,atunci când te hrăneşti prea repede,ai tendinţa să mănânci şi mai mult.