De ce trebuie să consumi rodie

1 69427 original jpg jpeg

Bogată în antioxidanţi şi cunoscută pentru beneficiile pe care le oferă sănătăţii, rodia este un fruct care ne apără organismul de multe afecţiuni.

De-a lungul vremii rodia a fost utilizată în tratarea numeroselor boli,de la diaree până la sângerările nazale. Iată ce câştiguri ai dacă consumi rodie:

Previne apariţia bolilor de inimă

Rodiaconţine antioxidanţi despre care se crede că luptă împotriva radicalilor liberi,care sunt celulele nocive ce pot deveni canceroase. Acest fruct conţine vitamina A,C,E şi acid folic. Pentru că rodia conţine aproximativ 40 % din aportul recomandat unui adult de vitamina C este recomandată pentru stimularea sistemului imunitar. Totodată,are o cantitate mare de polifenoli. Aceştia sunt antioxidanţi care ţin la distanţă numeroase boli. Acest fruct reduce riscul apariţiei bolilor de inimă,a bolii Alzheimer şi împiedică colesterolul rău să înfunde arterele,ajutând fluxul de sânge să ajungă la inimă.

Ţine departe alergiile

Rodia este benefică pentru sănătate datorită prezenţei fenolilor naturali,cum sunt flavonoizii,care se găsesc în pulpa fructului. Aceşti antioxidanţi sunt benefici pentru organismul uman,deoarece ajută în lupta împotriva alergiilor,a problemelor intestinale şi a inflamaţiilor.

Îmbunătăţeşte aspectul pielii

Un alt motiv pentru care este recomandat să consumi rodie este faptul că îmbunătăţeşte aspectul pielii. Uleiul de seminţe de rodie este cunoscut pentru faptul că accelerează vindecarea rănilor şi previne apariţia cicatricelor.

Simbol al fertilităţii

Pentru o mai bună funcţionare a sistemului reproducător consumă rodie. În Grecia antică acest fruct era considerat un simbol al fertilităţii. Femeile însărcinate consumau aceste fructe pentru a nu naşte prematur,iar altele mănâncă rodie pentru a face faţă efectului secundar al oboselii datorate menopauzei.

Citeşte şi:

Încearcă un stil de viaţă vegan!

Cum să ai un stil de viaţă sănătosRecente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg