De ce trebuie să mâncăm sfeclă roşie

simeon stalpnicul png

Această legumă conţine proprietăţi de sănătate incredibile. Este considerată protectoarea ficatului, dar reduce şi hipertensiunea arterială şi ne oferă mai multă energie.

 În plus,este bogată în substanţe nutritive care ne ajută să ne menţinem sănătoase.

Iată de ce trebuie să consumăm sfeclă roşie în fiecare zi:

Sfecla este o legumă rădăcinoasă,din care putem consuma şi frunzele şi tulpinile. Este bogată în vitamina B şi C,dar şi în minerale,cum sunt potasiul,sodiul,fierul,magneziu şi fibre.

Este considerată un leac pentru femei:

Sucul de sfeclă este un vechi remediu care este foarte eficient în tratarea ciclului menstrual neregulat şi a menopauzei premature. În ambele cazuri,trebuie să bei un pahar de suc de sfeclă pe zi,pe stomacul gol,în timp ce te confrunţi cu disconfort.

Beneficiile asupra sănătăţii ale sfeclei:

-Este cea mai potrivită dacă suferi de anemie sau oboseală. În plus,este recomandată să fie consumată atunci când ai stat în spital şi trebuie să te recuperezi;-Reduce în mod natural tensiunea arterială;-Are proprietăţi antiinflamatorii;-Ajută la curăţarea sângelui şi a ficatului,eliminând toxinele din organism care distrug ficatul;-Reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare;-Lupta împotriva cancerului,la fel ca şi majoritatea alimentelor roşii;-Datorită conţinutului ridicat de fibre,ajută în mod natural tranzitul intestinal.

Cum să mănânci sfecla:

Dacă nu îţi place aroma ei dulce,poţi adăuga sfecla în tocana de legume sau de carne. În acest fel,nu vei simţi aroma,dar te vei bucura în continuare de beneficiile ei.

Pentru a găti sfecla,trebuie mai întâi să o speli bine,ca să îndepărtezi cu uşurinţă coaja. Lasă un pic de rădăcină pentru a se conserva mai bine substanţele nutritive,culoarea şi aroma. Fierbe-o aproximativ o oră înainte să devină prea fragedă.

Iubitorii de sfeclă se bucură de ea mâncând-o crudă,în salate sau ca garnitură. Dă sfecla prin răzătoare dacă vrei să dai culoare unei salate.

O reţetă delicioasă şi originală constă în încorporarea sfeclei în sucuri şi pireuri. În acest fel,te bucuri de substanţele nutritive pe care le are,fără a fi nevoie de a le mesteca. Încearcă s-o combini cu măr,banane,fructe roşii sau căpşuni.



Recente

shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg
Esti o persoana toxica fara sa stii  Sursa foto shutterstock 1389422705 jpg
Minciuni, obsesie și iluzia fericirii în cartea „Roșu murdar” png
shutterstock 373552009 jpg
shutterstock 2004352769 jpg
shutterstock 2349783369 jpg
shutterstock 2165936661 jpg
Test de personalitate  Esti diplomat sau direct  Sursa foto shutterstock 620872658 jpg
shutterstock 1823248277 jpg
Pierderea timpului are efecte benefice  Sursa foto shutterstock 1829531144 jpg
Ce inseamna acceptarea unui pahar cu apa la interviul de angajare  Sursa foto shutterstock 36868639 jpg
shutterstock 2471109131 jpg