De ce trebuie spălate întotdeauna hainele cumpărate

1 74849 original jpg jpeg

Articolele vestimentare pe care le cumpărăm din magazine nu sunt chiar aşa de curate precum credem. De fapt, ne-am putea confrunta cu o alergie, o iritaţie şi chiar cu o boală fără să ştim cauza. Pentru a evita aceste neplăceri, este important să spălăm hainele înainte de a le îmbrăca.

Importanţa spălării hainelor noi

Înainte de a cumpăra produsele,le mai probezi încă o dată,deoarece te gândeşti că nu îţi afectează în niciun fel pielea. Deşi hainele par foarte curate atunci când le iei de pe rafturi,s-ar putea să dăuneze sănătăţii.

Potrivit lui Donald Belstio,profesor de dermatologie la Centrul Medical al Universitatii Columbia,hainele noi nu prezintă riscuri de efecte adverse asupra sănătăţii atunci când sunt purtate la nesfârşite,ci la început.

Citeşte şi:4 greşeli pe care le faci când îţi cumperi haineDe asemenea,într-un interviu acordat pentru Wall Street Journal,Dr. Belstio a explicat cum coloranţii şi alte substanţe chimice folosite şi prezente pe articole de îmbrăcăminte noi pot cauza iritaţii pe piele,precum şi reacţii alergice. De aceea,prin spălare,îi îndepărtezi.Dr. Belstio avertizează,de asemenea,că multe cazuri de păduchi au fost transmise prin îmbrăcăminteacare a fost probată de alte persoane şi că există anumite boli infecţioase care pot fi transmise prin articole vestimentare. În plus,doctorul îi sfătuieşte pe consumatori şi le spune de ce este deosebit de important să spele hainele înainte,dar mai ales lenjeria intimă şi costumele de baie.

Pentru că,până ca articolele să ajungă în magazin,ele trec prin multe mâini-de la fabricaţie,transport,stocare şi până la vânzare. Imaginează-ţi câte persoane au atins hainele până să le cumperi tu!

„În ceea ce priveşte igiena,spălarea hainelor noi este un lucru necesar în ziua de astăzi”,a spus Dr. Belstio.

Pentru a spăla hainele noi,clăteşte-le pur şi simplu în apă fierbinte (vezi pe etichetă care este temperatura la care suportă materialul) şi agaţă-le la uscat,pentru a nu se deteriora ţesătura.

Credit foto:www.rd.comRecente

Relatie toxica  Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat  sursa   Shutterstock jpg
corpul uman  sursa   Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST  Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste  Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale  Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele  Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte  Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg